TOP

Primark verandert winkelcentrum in gigantisch filiaal

Primark koopt een volledig winkelcentrum in Birmingham op om de helft ervan te gebruiken voor een eigen winkel en de andere helft te verhuren aan andere retailers.

Het geluk van de Ierse kledingketen Primark kan niet op: in Nederland blijven er nieuwe filialen openen, de omzet groeit ieder jaar met dubbele cijfers, de eerste Amerikaanse winkel wordt dit jaar nog geopend en nu kopen ze waarschijnlijk ook nog een volledig winkelcentrum in Birmingham op. Volgens The Telegraph zou er een deal klaarliggen voor 60 miljoen pond om het Birminghamse winkelcentrum Pavilions op te kopen en er de grootste Primark-winkel van Engeland van te maken. Primark ziet het kopen van zo’n enorme oppervlakte als een eenmalig iets en doet het vooral om een goede locatie in Birmingham te hebben.

Oppervlakte
De oppervlakte van het winkelcentrum bedraagt maar liefst 23 duizend vierkante meter waarvan de helft zal worden gebruikt voor een Primark-winkel en de andere helft wordt verhuurd aan retailers. Primark was al langer op zoek naar een andere locatie in Birmingham. De nieuwe winkel wordt dan ook drie maal zo groot dan de bestaande winkel dicht bij New Street Station.