Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Primark in Hoofddorp: stormloop bij opening

Woensdagochtend 24 november opende modeketen Primark de tweede winkel in Nederland. Tientallen mensen verzamelden zich rond het winkelcentrum De Markthof in Hoofddorp om als eerste de hippe koopjes te kunnen scoren. De toeloop was zelfs zo groot dat de winkel na een uur al voor korte tijd gesloten werd.

Nadat Primark in 2008 haar eerste Nederlandse winkel opende in Rotterdam, is nu het winkelcentrum De Markthof in Hoofddorp aan de beurt. “De tweede winkel van Primark in Nederland is een soort teststore” vertelt Marije Bakker, pr-medewerkster bij Grayling. Het pr-bedrijf verzorgt de opening van Primark. “Als de winkel in Hoofddorp net zo’n succes wordt als in Rotterdam, dan zal de modeketen in de toekomst ook in Amsterdam en andere grote steden verschijnen.”

De winkel
De nieuwe winkel heeft een vloeroppervlakte van 2.666 m2, verdeeld over twee verdiepingen. “We hebben in ons filiaal in Rotterdam gemerkt dat schoenen, jeans en accessoires erg belangrijk zijn voor de Nederlandse vrouw en daar hebben we in onze nieuwe winkel rekening mee gehouden”, vertelt storemanager Marvin Davidson. “Zo hebben we bijvoorbeeld de lingerieafdeling naar boven verplaatst, zodat er op de begane grond meer ruimte is voor tassen en andere accessoires.”

Nachtdienst
Naast damesmode, schoenen en accessoires kunnen consumenten bij de Primark in Hoofddorp terecht voor herenmode, kindermode, lingerie en een klein plukje homewear. “Per dag werken er gemiddeld 130 medewerkers in de winkel, verdeeld over 24 uur”, aldus Davidson. “‘s Nachts worden de verkochte artikelen door een nachtploeg weer netjes aangevuld.”

Primark
Primark, in Ierland bekend onder de naam Penneys, richt zich op commerciële mode voor betaalbare prijzen. Met de opening in Hoofddorp heeft de modeketen dit jaar vijftien winkels geopend, waarmee het totaal aantal filialen nu op 210 uitkomt. Voor het einde van het jaar zal Primark nog vijf winkels in Europa openen. Eén op Gran Canaria, één in Duitsland en drie in Engeland. 

Benieuwd naar de nieuwe winkel in Hoofddorp en de stormloop tijdens de opening? Bekijk de slideshow.