TOP

Primark haalt sexy kinderbikini uit de schappen

Deze week verscheen een opmerkelijk bericht in de media. De Telegraaf meldt dat de Engelse keten Primark een collectie kinderbikini's met voorgevormd bovenstukje uit de winkels heeft gehaald.

De gewraakte bikini’s hebben een voorgevormd, opgevuld bovenstukje, waardoor meisjes van zes of zeven eruit zien alsof ze volwassen zijn.

De oproer ontstond nadat The Sun vorige week woensdag aandacht had besteed aan het opgevulde bovenstukje. Consumenten en de kinderbescherming uitten kritiek. Een organisatie die kinderen wil beschermen tegen pedofielen, riep vrijwel direct op tot een boycot van de sexy bikini’s. Een woordvoerder van de kinderbescherming zei te vrezen dat jonge meisjes met een opgevulde bikini pedofielen aantrekken.

 

Nederlandse Primark  

Volgens het AD zou de Nederlandse vestiging van Primark in Rotterdam de sexy bikini nog wel verkopen. Bovendien zouden ze de winkel uitvliegen, liet een verkoopster zich ontvallen.

Primark heeft excuses aangeboden voor het sexy artikel in de kindercollectie. De opbrengst van de al verkochte bikini’s gaat naar een goed doel voor kinderen.

Al eerder was er in Groot-Brittannië ophef over sexy badkleding. Tesco en Asda verkochten namelijk ook al eens voorgevormde bikini’s voor jonge meisjes.