TOP

Prijzen kinderkleding blijven op niveau

Terwijl de gemiddelde kledingprijzen voor consumenten in juli daalden, bleven de prijzen voor baby- en kinderkleding op niveau. Dat blijkt uit cijfers van Modint.

Bij een inflatie van 0,2 procent daalden de gemiddelde prijzen met 1,7 procent ten opzichte van juli 2008. Begin dit jaar daalden de kledingprijzen voor consumenten en hoewel dit in maart en april leek bij te trekken met lichte stijgingen, zijn de prijzen in juli opnieuw afgenomen. Het bedrag dat betaald moet worden voor dames- en herenkleding is in juli gedaald met 2 procent. De consumentenprijzen voor baby- en kinderkleding in juli blijven op niveau met een stijging van 4 procent ten opzichte van juli 2008.

Kledingprijzen eerste half jaar 2009

In januari en februari dit jaar daalden de kledingprijzen met 4 procent. In maart en april stegen de bedragen voor de consument met bijna 1 procent, maar in juni liep dit al weer terug met een stijging van slechts 0,1 procent. En in juli gingen de gemiddelde bedragen voor kleding met 1,7 procent omlaag, ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.