TOP

Preview: Who’s next, Parijs

Aanstaande vrijdag (4 juli) begint de Who’s Next in Parijs, het walhalla voor vrouwenmode met meer dan 2.000 merken. Een kleine sneak-preview.

Who’s Next heeft voor de zomereditie één en ander omgegooid in de indeling. Ook is de ondertitel Prêt-à-porter, die werd gebruikt na de overname van de beurs Prêt-à-porter eind 2012, weggevallen. Het grootste deel van Who’s Next wordt komend seizoen ingenomen door Who’s Next Ready-to-wear en Who’s Next Accessories, met in totaal vier hallen. Fame en Première Classe, met mode en accessoires in het designersegment, vullen samen één hal. From is een kleine afdeling met producenten van accessoires.

Themaland

Komende editie staat Turkije centraal op Who’s Next. Je vindt op de beurs een selectie Turkse merken en ontwerpers, Turkse kunst, een pop-up store met handgemaakte artikelen uit Turkije én Turkse restaurants. Ook de dj’s die draaien op de feestjes komen uit de regio Turkije.

Ready-to-wear

De grootste afdeling op de beurs is Who’s Next Ready-to-wear, dat bestaat uit twee hallen met vrouwenmode, mannenmode en urbanwear. Ongeveer een derde van de merken hier is Frans. Een kwart van de merken staat hier voor het eerst, dus er valt genoeg te ontdekken. Op Who’s Next Accessories vind je accessoiresmerken, inclusief beachwear en swimwear.

Designers

Voor couturemerken, opkomende designers en vooruitstrevende labels moet je bij Fame zijn. Hier vind je ook een selectie Turkse designers in het kader van de samenwerking met het themaland, maar ook Deense ontwerpers die zijn geselecteerd door de Deense modebeurs CIFF: Freya Dalsjö, Armoire d’Homme, Trine Lindegaard en Mark Kenly Domino Tan. Première Classe verhuist deze editie naar een andere hal, dichter bij Fame, dat qua segment beter aansluit. Hier vind je designeraccessoires.

Op de website van Who’s Next vind je de complete exposantenlijst, desgewenst uitgesplitst naar afdeling. De nieuwe merken zijn gemarkeerd.

Who’s Next vindt van vrijdag 4 tot en met maandag 7 juli plaats in Porte de Versailles in Parijs.