TOP

Preview vrouwenmode op de beurzen in Berlijn [juli 2018]

Van 3 tot en met 5 juli 2018 is het weer tijd voor de beurzen in Berlijn. Wat is er nieuw en waar kun je het beste heen als je op zoekt bent naar vrouwenmode?

Panorama

Panorama Berlin heeft de indeling dit seizoen weer aangepast. Mannenmode gaat terug van twee hallen naar één hal en er zijn geen aparte hallen meer voor schoenen, accessoires en plussizemerken. Deze merken worden geïntegreerd tussen de kleding in de andere hallen. Daardoor is er ruimte voor drie vrouwenmode-hallen: Grace (contemporary womenswear en nieuwkomers), Style Hub (trends en young fashion) en Belle (sophisticated womenswear en plussize fashion). In de gemengde hal Modernists vind je casual merken voor mannen en vrouwen. De nieuwe afdeling Retail Solutions biedt een platform voor aanbieders op het gebied van retailoplossingen, van retaildesign tot culinaire concepten.

Verder breidt de denim- en casualafdeling Nova uit met Nova Court, met zestig athleisure- en sportaanbieders (o.a. yoga en badmode). Xoom, waarbij duurzame merken centraal staan breidt uit en is nu te vinden in de hallen 7B en 7C. Nieuw is de ‘curated selection’ Select, direct bij de ingang van de beurs. Die biedt in één oogopslag een overview van nieuwe merken en highlights. Om de inkoper nog meer op weg te helpen brengt de beurs voor het eerst een Trend Guide uit, met de belangrijkste trends en thema voor zomer 2019. Nieuwe merken op de beurs zijn onder andere Jane Lushka, Freds Bruder, Passigatti, NA-KD, Naf Naf, Jacqueline de Yong, , Zeze, Jessica Graaf, Dr. Denim, Tigha, Ragwear, Paez en Flip Flop. Mexx beleeft een herlancering in de Modernist Area (hal 4).

Premium en Show & Order

Premium en Show & Order zijn samen goed voor meer dan 1.200 internationale merken. Omdat de beurs op de locatie Station Berlin niet kan groeien, is de indeling vertrouwd als altijd. Een greep uit het aanbod: American Vintage, Bruuns Bazaar, Drykorn, Essentiel Antwerp, Fabienne Chapot, Filippa K, French Connection, Gestuz, Liu Jo, Mbym, Penn & Ink, Pom Amsterdam, Second Female, Saint Tropez, Selected Femme, Set en Yaya Women. Show & Order is voor de tweede keer in het Kühlhaus op het terrein van Premium. Opnieuw wordt elke etage ingericht in de sfeer van een wereldstad (Londen, Parijs, Berlijn, Milaan, New York en dit seizoen Los Angeles in plaats van Kopenhagen). Hier is veel aandacht voor lifestyle, schoenen, accessoires, underwear, food, beauty en interieurdesign.

Green Showroom en Ethical Fashion Show

De duurzame modebeurzen Ethical Fashion Show en Greenshowroom vinden deze zomer voor de tweede keer plaats in Kraftwerk, de voormalige locatie van Show & Order. Deze locatie ligt strategisch op de route tussen Premium en Seek. Op Green Showroom vind je duurzame merken in het hogere prijssegment, waaronder de Nederlandse merken Noumenon en Rhumaa. Op de Ethical Fashion Show staan de commerciëlere merken, zoals Kuyichi, Langer Chen, Lanius, People Tree en Studio Jux. Een interessante aanvulling op de groene beurzen zijn de conferenties Fashiontech en Fashionsustain, die ook in Kraftwerk plaatsvinden. Green Showroom presenteerde altijd al een modeshow met deelnemende merken, maar voor het eerst doet de beurs dit op de officiële Berlin Fashion Week locatie, op dinsdag 3 juli om 19.00 uur. De show wordt live uitgezonden in Kraftwerk. Deze avond is de beurs tot negen uur open voor netwerk en borrel. Ook de wedstrijden van het WK worden live uitgezonden in Kaftwerk tijdens de beurs.

Je kunt met één toegangskaart naar de beurzen Premium, Seek, Bright, Ethical Fashion Show en Green Showroom. Tussen de beurzen rijden pendeldiensten. Seek, Bright en Selvedge Run richten zich op mannenmode en streetwear en worden daarom in dit artikel niet uitgelicht.