TOP

Preview Trenddag 2015: “vrouwen hebben comfort ontdekt”

Op 11 mei is de tweede editie Textilia’s Trenddag met de nieuwste trends voor zomer 2016. Textilia geeft alvast een sneak preview. Deze keer: Els van Son. Zij gaat het hebben over schoenentrends: “vrouwen hebben comfort ontdekt!”

Waar ga je het over hebben?

“Het wordt een comfortabel seizoen. We zien veel sneakers en grove voetbedsandalen, en dat in combinatie met fladderige jurkjes. Mijn presentatie heb ik ingericht op kleurgroepen, want op die manier worden de invloedssferen duidelijk. Maar het grappige is dat er komend seizoen juist kleuren bij elkaar worden gedragen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen. Dit zie je bijvoorbeeld op de schoen of tas zelf, maar ook in één outfit. Het is een beetje alsof je met ogen dicht iets uit de kast hebt gepakt en dat met elkaar combineert.”

Is er een grote verandering ten opzichte van een half jaar of een jaar geleden?

“Platte schoenen zetten echt door. Voetbedsandalen zijn dit seizoen nieuw, maar ook fragiele bandjes- en gladiatorsandalen doen mee. Verder blijven sneakers heel belangrijk: vrouwen hebben comfort ontdekt!”

Waarom is dit juist nu voor de retailer relevant om te weten?

“Het luistert heel nauw of je de juiste producten in huis haalt. Het vak wordt steeds moeilijker, en dan moet je wel goed geïnformeerd zijn, voor je op pad gaat naar de inkoopbeurzen.”

Noem eens een opmerkelijk punt uit het verhaal dat je gaat vertellen.

“Opvallend vind ik dat je komend seizoen werkelijk alle kleuren bij elkaar kunt dragen in niet-traditionele kleurencombinaties. Denk hierbij aan roze schoenen met een gele tas en een groene rok, of een roze jurk met blauwe schoenen. Ook op schoenen zelf worden dit soort kleuren met elkaar gecombineerd. ”

 

Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

info-icoon