TOP

Preview Modefabriek #37: Nieuwe merken, nieuwe trends

De 37ste editie van modebeurs Modefabriek vindt plaats op zondag 13 juli en maandag 14 juli in de Amsterdam RAI. Inspiratie opdoen, nieuwe merken en op de hoogte blijven van modetrends, dit is een kleine preview van het programma.

Nieuwe merken
Tijdens de komende editie van Modefabriek zijn er een aantal nieuwe merken aanwezig. Nieuwe merken bij The Pavilion: Atelier do Sapato, Frontrow, Goldbergh, Pretty Ballerinas en Riverwoods. De merken Hup_beautiful details, Lagerfeld Heren, Laimböck Gloves, Oxbow, Matinique, Men of All Nations en Bertoni of Denmark zijn voor het eerst te zien bij The Square.

Duurzame modemerken zoals  Lanius, Kuyichi, STUB001, Recolution, Wanabana, zijn voor het eerst aanwezig in het MINT gedeelte. Verder zijn er voor de eerste keer te zien: POM Amsterdam en Superga (The Frame), Rabeanco (Salon), Zoë Carol (Stage), Arc’teryx Veilance (Chapter) en Garcia Jeans (The Floor)

Lezingen
Om bij te blijven met de trends in mode, marketing en (online) retail zijn er de komende editie weer verschillende lezingen georganiseerd. Nieuw op de lijst is de trendpresentatie van Textilia’s eigen trendwatcher: Jan Trendman.

Retail Future Home
Retail Future Home keert terug tijdens de zomereditie van Modefabriek. Deze expositie, in samenwerking met Studio by Judith Ter Haar, laat de dieperliggende ontwikkelingen in retail zien door workshops, lezingen, visualisaties, proefervaringen en een markt om producten te verzamelen.

 ‘The Philosophy of Home Grown’ is het thema van de komende Retail Future Home en laat het werk zien van kunstenares Claudy Jongstra, zij verft de wol van haar eigen schapen met planten die ze zelf kweekt en Mark van Vorstenbos, ontwerper van het knitwear label Youasme Measyou.

NEXT Talent
Ieder seizoen presenteert Modefabriek in samenwerking met Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam een selectie van jonge, veelbelovende designer labels. Op zaterdag 12 juli worden de acht deelnemers van NEXT talent gepresenteerd tijdens een expositie in SPRMRKT