TOP
Swedish Stockings X Gustaf Westman

Presentatoren Eurovisie Songfestival in Dutch design, winkeliers positief over anderhalvemetersamenleving en Zweeds bedrijf maakt tafels van panty’s

Het merendeel van retailers denkt te kunnen blijven bestaan in de anderhalvemetersamenleving. Verder wordt zaterdag een aangepaste editie van het songfestival uitgezonden en de presentatoren worden gekleed door Nederlandse ontwerpers en Swedish Stockings maakt designmeubilair van oude panty’s. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 13 mei.

Merendeel retailers positief over anderhalvemetersamenleving

De meeste Nederlandse ondernemers verwachten te kunnen blijven bestaan in de anderhalvemetersamenleving. Dat blijkt uit een enquete van de Kamer van Koophandel. Ruim twee derde denkt te kunnen overleven. Circa een kwart geeft echter aan dat dat niet kan. Bijna 1 op de 10 van de respondenten geeft aan het nog niet te weten. Winkeliers zijn het meest positief van de respondenten. Bijna driekwart verwacht te kunnen bestaan in het nieuwe normaal. In de horeca en persoonlijke dienstverlening zijn de verwachtingen het meest negatief; circa 6 op de 10 ondernemers verwacht niet te kunnen overleven. In de gezondheid en cultuur, sport en recreatie geldt dit voor circa 4 op de 10 ondernemers.

Bijna de helft van de ondervraagden (4 op de 10 ondernemers) geeft aan volledig of grotendeels te zijn ingericht of aangepast op de anderhalvemetersamenleving.

Zweeds merk maakt tafels van oude panty’s

Het duurzame beenmodebedrijf Swedish Stockings heeft samen met ontwerper Gustaf Westman een collectie tafels gelanceerd, gemaakt van gerecycelde panty’s. “Elk jaar worden ongeveer 2 miljard panty’s weggegooid”, aldus Linn Frisinger, oprichter en ceo van Swedish Stockings, in een persverklaring. “Panty’s zijn een aardolieproduct dat meestal op stortplaatsen belandt waar ze nooit vergaan, behalve in kleinere micro-kunststoffen.” Het merk vroeg klanten om kapotte kousen op te sturen, zodat deze samen met glasvezel verwerkt konden worden tot meubel. De collectie is vanaf 18 mei online te koop bij swedishstockings.com en bij geselecteerde designwinkels.

Van panty naar tafel? Zo doen ze dat:

Presentatoren Eurovisie Songfestival in Dutch Design

De vier presentatoren van de speciale uitzending rond het Eurovisie Songfestival op zaterdag, worden gekleed door Nederlandse ontwerpers. Het gaat om David Laport, Maison the Faux en Francisco van Benthum, meldt nu.nl. Edsilia Rombley en Chantal Janzen zullen ontwerpen dragen van ontwerper Laport, Jan Smit zal een op maat gemaakt pak dragen van Van Benthum. En Maison de Faux kleedt Nikkie De Jager.

De 41 deelnemers die dit jaar zouden meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam worden tijdens de uitzending in de spotlight gezet. Het jaarlijkse muziekevenement gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus.

Christina Curry nieuw gezicht Hunkemöller

Christina Curry en haar vriendin Shenta Ignacio zijn de nieuwe gezichten van de Hunkemöller Private Collectie. Deze collectie bestaat uit verleidelijke lingerie van kant. leer en satijn en accessoires in de sfeer van de boeken- en filmreeks Fifty Shades.