TOP

Premium neemt Show & Order over

De Premium Group neemt de vrouwenmodebeurs Show & Order over. De organisatie heeft nu vier beurzen in het portfolio: Premium, Seek, Bright en Show & Order.

De Premium Group ziet in Show & Order een perfecte aanvulling op de andere beurzen van de organisatie. Verena Malta, die Show & Order in 2011 oprichtte, blijft het gezicht van de beurs. Ook blijft de beurs plaats vinden op de vertrouwde locatie Kraftwerk, dat strategisch tussen de beurzen Premium enerzijds en Seek en Birght anderzijds ligt. De organisaties werkten de laatste jaren al samen voor de shuttleservice tussen de vier beurzen.

Synergie 

De afgelopen editie was Show & Order ondanks alle inspanningen behoorlijk geslonken. “De mode-industrie verandert snel. We kunnen alleen succesvol zijn op lange termijn als wij ook veranderen. Daarom heb ik de Premium Group benaderd. Ik ben er van overtuigd dat we dankzij de synergie die ontstaat in staat zijn om retailers een nog beter beursplatform kunnen bieden in de toekomst”, licht Verena Malta in een persbericht toe.

Onderscheiden 

Show & Order is een kleine vrouwenmodebeurs, met een sterke focus op accessoires en lifestyle. Om zich te onderscheiden begon en eindigde de beurs in Kraftwerk de laatste seizoenen een dag eerder dan de andere beurzen in Berlijn. De laatste editie was de beurs één avond open voor consumenten. Er is nog niet bekend of de beurs volgend seizoen weer een dag eerder begin en een avondopenstelling voor een avondopenstellingen voor de consument kent.

Middensegment 

Het concept zal worden aangepast en doorontwikkeld om de nieuwe uitdagingen in de markt het hoofd te bieden. De focus blijft op vrouwenmode en accessoires in het middenhoge prijssegment, maar de nieuwe eigenaar wil bijvoorbeeld schoenen aan het aanbod toevoegen.  De bedoeling is Show & Order te positioneren in het segment tussen Premium en Panorama, in een intieme, charmante setting.

Groei 

De Premium Group kent sinds de oprichting in 2012 alleen maar groei. In januari 2003 vond de eerste editie van Premium plaats in een voormalige metrotunnel in het centrum van Berlijn. In de zomer van 2005 verhuisde de beurs naar de huidige locatie Station-Berlin, dat inmiddels eigendom is van de Premium Group. In 2009 wordt Seek gelanceerd als onderdeel van Premium, dat zo succesvol werd dat het sinds 2012 plaats vindt op een aparte locatie. In 2015 nam de Premium Group de streetwearbeurs Bright over. Ook hier bleven de oprichters betrokken bij het concept en bleef de beurs zelfstandig opereren, weliswaar op dezelfde locatie als Seek.