TOP

Premium en Show & Order behouden locatie, Vivienne Westwood failliet in Nederland en Margreeth Olsthoorn opent winkel met dochter


Vivienne Westwood is failliet in ons land, Margreeth Olsthoorn opent een winkel met haar dochter Jip en de Berlijnse beurzen blijven voorlopig op dezelfde locatie, laat de organisatie weten. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 11 juli.

Margreeth Olsthoorn opent winkel met dochter

Margreeth Olsthoorn, van de gelijknamige winkel in Rotterdam, opent een nieuwe zaak samen met haar dochter Jip. De winkel gaat ‘Margreeth Olsthoorn x Jip _ Downtown’ heten, zo staat in een persbericht. De zaak is gevestigd aan de Kruiskade 70 in Rotterdam. Dit is de tweede winkel van Margreeth Olsthoorn. Het interieurconcept van de nieuwe multibrandstore is een samenwerking tussen Elma Boxel van architectenbureau ZUS en kunstenaar Jeroen Koolhaas. In de zaak worden merken verkocht als Liesbeth Sterkenburg, New Gen, Sunflower, MSGM, Yoost, Drôle des Monsieurs, Daily Paper, Helmut Lang, By Signe, Neuw Denim, Studio Nanette Lindeman en ÂME.

Vivienne Westwood is failliet in Nederland

De vertegenwoordiger van de Nederlandse tak van Vivienne Westwoord is deze week failliet verklaard, zo meldt RTLZ. De enige winkel van het modemerk, die in P.C. Hooftstraat in Amsterdam zat, blijkt maanden geleden in stilte te zijn gesloten. Dat bevestigt directeur Maximillian van Kasbergen aan de nieuwszender. De zaak werd in 2017 feestelijk geopend in aanwezigheid van Westwoods man Andreas Kronthaler, die toen zei hoge verwachtingen te hebben van de winkel. Van Kasbergen zegt dat de winkel al snel werd geplaagd door tegenvallende verkopen en problemen bij de leverancier. Als gevolg van de interne spanningen ontstonden volgens de directeur problemen met de leveranties en automatiseringssystemen, wat resulteerde in tegenvallende verkopen. “Bovendien hadden we heel hoge kosten, zoals een forse huur. Door de verliezen was de situatie uitzichtloos.” Omdat niet alle schuldeisers meewerkten aan een geruisloze liquidatie, koos het bedrijf volgens de directeur uiteindelijk toch voor een faillissement.

Superdry zakt diep in het rood

Kledinglabel Superdry is dep in de rode cijfers gezakt. Het nettoverlies van het Britse modelabel piekt op ruim honderd miljoen euro onder nul en de omzet blijft steken, schrijft meldt Retaildetail. Uit de voorlopige jaarcijfers die het kledingmerk voor het voorbije boekjaar 2018/19 presenteert, blijkt dat de omzetten op de Britse thuismarkt sterk terugvallen. De totale omzet komt uit 871,7 miljoen Britse pond (970 miljoen euro). Dat is een lichte achteruitgang tegenover de 872,0 miljoen pond van een jaar eerder, schrijft de nieuwssite. Op de Britse eilanden viel de eigen retail met 8,2% omlaag en de groothandelsverkoop zelfs met 15,7%. In de rest van Europa was er wel groei.

Premium en Show & Order behouden locatie

Afgelopen week vermeldden we in het artikel ‘Verliezen de Berlijnse beurzen hun aantrekkingskracht’ enkele geruchten, onder meer dat Panorama en Premium in gesprek zouden zijn over een mogelijke samenwerking en dat Premium op zoek moet naar een nieuwe locatie, omdat de huidige huisvesting, het Kühlhaus, een andere bestemming krijgt. Aanleiding was het feit dat het er erg rustig was.

Beursorganisatie Premium Group laat desgevraagd weten dat Premium en Show & Order nog zeker vier jaar op dezelfde locatie worden gehouden. Wel heeft Anita Tillmann, managing partner van de beurs, Station-Berlin (de locatie van Premium) verkocht, ‘maar dit heeft geen effect op het evenement’, geeft een woordvoerder aan. Ook zijn er geen plannen voor een samenwerking met de Panorama-beurs.

Ikea lanceert een eigen bucket-hat

De Zweedse woongigant Ikea heeft een nieuw product aan het assortiment toegevoegd dat je heel makkelijk kan opzetten: een eigen limited edition Knorva bucket-hat. Dat meldt Glamour. De hoed is gemaakt van de hetzelfde materiaal als waar de grote draagtassen van zijn gemaakt, blauw plastic met het logo in gele letters. Op Twitter en Instagram gaan fans helemaal los, schrijft Glamour: “Kan iemand mij een Ikea bucket hat opsturen. Dit is het beste was ik dit jaar gezien heb.” “Mijn zus heeft een Ikea bucket hat gekocht voor mij. Dit wordt mijn zomer.”

Buckethat Ikea