TOP

Premium by Jack & Jones presenteert pakkencollectie*

Vanaf aankomende zomer biedt mannenmodemerk Premium by Jack & Jones ook een uitgebreide pakkencollectie aan. Op het hoofdkantoor van Bestseller in Denemarken geeft het merk uitleg.

Voor (jonge) mannen die op zoek zijn naar een goed, trendy pak voor een redelijke prijs, zijn de opties redelijk beperkt. Vanuit deze gedachte biedt Premium by Jack & Jones nu ook een tailoring pakken collectie, die met de hand (door een tailor) is vervaardigd in standaard confectiematen. Het gaat dus niet om daadwerkelijk maatwerk, de consument kan niet van tevoren een pak op maat bestellen. Wel presenteert het merk een dusdanig uitgebreid assortiment pakken met verschillende pasvormen en kwaliteiten dat deze een passend pak biedt voor elke man, voor elke gelegenheid. Ook kunnen klanten hun pak ook in de winkel laten aanpassen.

 

Trainingen in winkels

Op het hoofdkantoor van moederbedrijf Bestseller in het Deense Brande laat het merk aan een groepje pers uit Scandinavië, Duitsland en de Benelux zien hoe het aanmeten van een maatpak in zijn werk gaat. Van de stoffen en fit (normal of slim-fit) tot de kraag en knopen: alles is tailor-made. Dit zal in de winkel niet het geval zijn, wel krijgen klanten de mogelijkheid hun pak te laten aanpassen. Andersen geeft toe dat het op maat maken van een pak wel veel expertise vraagt van winkelpersoneel. “Daar ligt nu zeker nog een uitdaging. De meeste van onze winkels zijn franchises, waar we niet dagelijks over de vloer komen. Het is dus belangrijk dat we onze sales-mensen goed trainen. Daarnaast hebben we een campus waar store managers worden getraind op alle gebieden.”

 

Pak voor alle gelegenheden

Alle pakken komen bij één partner vandaan, Modavizyon in het Turkse Instanbul. De stoffen komen uit Turkije, Portugal en Italië, waaronder een Super100 wol van de Italiaanse leverancier Marzotto. Volgens Design Manager Winnie Andersen wordt de kwaliteit hiermee gegarandeerd. “Door de pakken op één locatie en met de hand te laten maken, houden we een strakke controle op het productieproces en zorgen we voor een perfect resultaat.” Volgens Andersen hebben jonge mannen behoefte aan een modebewuste, nette look voor een betaalbare prijs. “Wij willen een goed pak leveren voor een eerlijke prijs. Wat mij betreft zijn pakken en colberts ook niet meer alleen voor nette gelegenheden. Mannen combineren nu juist graag een mooi colbert met een jeans of een nette pantalon met een simpel T-shirt. Met onze collectie kan dat perfect.”

Perfect gekleed personeel

De komende tijd zal Premium by Jack & Jones ook winkels bezoeken, vertelt Andersen. “Deze zomer gaan we het concept uitrollen en in de maanden daarvoor zullen we een aantal winkels bezoeken, om personeel te trainen. Het belangrijkste wat ik ze wil bijbrengen, is dat ze eerlijk advies geven en de klant zo goed mogelijk helpen bij het vinden van het perfecte pak.” Daarnaast is ook de look van het personeel zelf volgens Andersen van essentieel belang. “Degene die het advies verleent voor het pak, moet er zelf ook smetteloos uitzien. De klant heeft immers veel meer vertrouwen in iemand die er zelf ook perfect uitziet.”