TOP

Prada zou mensen ontslaan om uiterlijk

Modemerk Prada ligt onder vuur. Bij Prada Japan zouden oude, dikke, lelijke of walgelijke mensen ontslagen worden omdat ze niet bij het bedrijf passen. Dit zegt oud-werknemers Rina Bovrisse.

Volgens deze oud-werknemer wil Prada alleen nog maar mooie mensen in dienst. Het hoofd van het merk in Japan, Davide Sesia, zou aan Bovrisse gevraagd hebben om haar haarstijl te veranderen. Ook zou het merk aan haar gevraagd hebben om wat kilootjes kwijt te raken, om zo beter bij het bedrijf te passen. In november werd zij toch ontslagen. Nu klaagt ze het merk aan voor pesterijen en discriminatie. Sesia zou vorig jaar vijftien stafleden ontslaan hebben omdat ze te lelijk waren, meldt The Sunday Telegraph.

Prada is het niet eens met deze beschuldigingen. Volgens het merk is er bij Prada Japan geen sprake van een ‘mooie mensen beleid’ en hadden zij legale redenen om Bovrisse te ontslaan. Volgens Prada heeft het Japanse Hof alle beschuldigingen afgewezen van andere medewerkers en zij verwachten dat dit met deze zaak ook zal gebeuren. Wanneer de zaak zal plaatsvinden is nog niet bekend.