TOP

Prada presenteert collectie in China

Voor het eerst zal Prada de lentecollectie van 2011 in Beijing presenteren. Doordat de markt naar luxe merken in China steeds groter wordt, tonen steeds meer modebedrijven interesse in dit deel van Oost-Azië.

Inwoners van China zijn gek op luxe merken en geven hier graag hun geld aan uit. De inkomsten van Prada stegen het afgelopen jaar in dit land dan ook met ruim 50 procent. Prada zal daarom op 22 januari naar Beijing af reizen om daar de lentecollectie van 2011 te presenteren. Tijdens de lenteshow laat Prada een aantal ontwerpen zien die speciaal voor China gemaakt zijn. Dit meldt modewebsite Women’s Wear Daily.

China populair
Naast Prada tonen steeds meer ontwerpers en modebedrijven interesse in China. Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue bracht onlangs een bezoekje aan dit deel van Oost-Azië en Chanel, Fendi en Dior presenteerden al eerder hun collectie in de stad van de Chinezen. Ook de Nederlandse modeketen WE maakte dit jaar bekend 200 vestigingen te openen in China. De keten kwam tot het besluit na de explosieve groei van Esprit, H&M en Zara en de opkomst van de Chineze middenklasse.

Benieuwd naar de zommercollectie van Prada tijdens de Fashion Week in Milaan? Bekijk de slideshow voor een impressie.