TOP

Politie recyclet uniformen, Justin Bieber komt met hotelslippers en de duurzame modevernieuwers van 2018

Van oplosbaar garen tot een composteerbare collectie: dit zijn de duurzame modevernieuwers van 2018 volgens het Belgische opinietijdschrift Knack. Verder: logistiek dienstverlener CB Fashion verandert van naam en de politie gaat afgedankte kleding recyclen in plaats van verbranden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 28 december.

Mode van morgen: de duurzame modevernieuwers van 2018 (Knack)

Van oplosbaar garen – dat het demonteren en recyclen van kledingstukken vergemakkelijkt – tot een composteerbare collectie; het Belgische opinietijdschrift Knack maakt in de laatste dagen van 2018 een overzicht van de duurzame modevernieuwers van dit jaar. Na het lezen van dit overzicht ben je in een keer op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van fair fashion.

CB Fashion wijzigt naam met oog op internationale ambities

Logistiek dienstverlener CB Fashion heet vanaf nu Modexpress. Dat meldt Logistiek.nl. De naamswijziging is in lijn met de internationale groeistrategie van het bedrijf, dat de logistieke dienstverlening verzorgt voor bedrijven in de mode- en lifestyle industrie. “Onze klantenkring is in de laatste jaren fors uitgebreid van landelijke naar steeds meer internationale klanten”, licht ceo Mark Fransen toe. “Door deze nieuw verworven marktpositie merken we dat er behoefte is aan een duidelijkere profilering met een voor iedereen herkenbare huisstijl.”

Modexpress levert dagelijks ruim 20.000 zendingen aan winkels en consumenten in binnen- en buitenland. Het bedrijf heeft zes eigen magazijnen in Alphen aan den Rijn, Deurne en Helmond en een wagenpark van 220 vrachtwagens. Er werken meer dan 500 mensen.

Kijken: de House of Drew-hotelslippers van Justin Bieber

Justin Bieber heeft het eerste product uitgebracht onder zijn nieuwe kledinglijn House of Drew: stoffen hotelslippers met een smiley erop. De sloffen kosten €4,50. Zowel de popster als zijn vrouw Hailey Baldwin maakten op Instagram reclame voor de sloffen, die inmiddels – dat zal geen verrassing zijn – alweer uitverkocht zijn.

@drewhouse

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber) op

Politie wil afgedankte uniformen recyclen in plaats van verbranden

De politie stopt met ingang van 2019 met het verbranden van afgedankte politiekleding. Dat gebeurt nu nog om misbruik tegen te gaan. Maar zonder politielogo’s en emblemen zijn de stoffen nog prima te gebruiken, blijkt uit een proef die de politie heeft uitgevoerd. Dat zegt Donovan Atmopawiro, de landelijk projectleider van de politie, tegen de NOS.

De politie wil haar afdankertjes een hogere restwaarde geven. Op dit moment verdwijnt er jaarlijks nog 120.000 kilo kleding in de verbrandingsoven. Daarvan moet straks 85.000 tot 100.000 kilo worden hergebruikt. In samenwerking met ontwerpers wordt onderzocht welke nieuwe bestemming de kleding kan krijgen. Er wordt onder andere geëxperimenteerd met tassen en portemonnees van oude motorjacks.

Foto: www.flickr.com/Bas Bogers