TOP

Plussizelabel Belloya failliet verklaard

De moedermaatschappij van plussizelabel Belloya is failliet. Er is nog niet bekend of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

De rechtbank Midden-Nederland heeft op 5 februari 2019 het faillissement uitgesproken over Jacoma Fashion, de moedermaatschappij van plussizemerk Belloya, zo is te lezen in het centraal insolventieregister. Als curator is Mr. T.F. Quaars aangesteld, hij kon op dit moment nog niet reageren en komt later met meer informatie in een faillissementsverslag, zo bevestigt zijn kantoor Boers Advocaten.

De website van het label is niet meer bereikbaar en ook het telefoonnummer is niet meer in gebruik. Belloya was daardoor niet bereikbaar voor commentaar.

In 2016 werd Belloya opgericht in Nederland en België. Ze ontwikkelde ‘realtime fashion voor de real size vrouw’, zo schreef Retaildetail destijds. Twee van de drie oprichters hebben een verleden bij Paprika; Corneel de Maeyer en Maartje van Doorn. De derde oprichter is Annie Laderriere voormalig inkoper bij Cassis. Binnen een maand opende Belloya vier winkels, in Apeldoorn, Amstelveen, Nijmegen en Utrecht.