TOP

Playtime presenteert wintercollecties 2009/2010 in kindermode

De kindermodebeurs Playtime in het Parc Floral bracht een rijkgeschakeerde stoet van lieve merkjes en designerspul voor kinderen. Textilia doet een greep uit Nederlandse en Belgische aanbod.

Het Belgische Aymara heeft een verfijnde breicollectie van baby-alpaca, merino en zijdeachtig pimakatoen, voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, afkomstig uit de eigen fabriek in Peru. De collectie omvat schattige gebreide vestjes, jurkjes en broekjes voor de kleinsten. In de collectie met rood, zonnegeel, flessengroen en natuurtinten heeft ook mooi kabelwerk een plaatsje.

Nieuw in de collectie van Buisjes en Beugels zijn de maillotjes. Ontwerpster Kellie Smits brengt ze met kniekouseffect, of met visgraat in primaire kleuren. Geruite waxjasjes zijn met borg afgezet.

Satya brengt een biologische en fairtradecollectie met natuurlijke ingeverfde materialen voor kinderen tussen 1 maand en 8 jaar.  

Red Spotted Purple heeft een plekje bij de Bijenkorf en wil nu de rest van Europa veroveren. De stoere vriendjes, geïnspireerd kleutertekeningen, schijnen jongens en vaders te trekken, maar ook studenten. Die wetenschap bracht de ontwerpsters Francis Hörtens en Hermie Meerman op het idee om ook hoesjes voor gsm en i-Pod te maken.

Bij Kidz-art draait het om applicaties, prints en gestreepte boorden in primaire kleuren. Nieuw is de katoenen wax gebruikt voor overgooier en broek. Lekker knallend is het grasgroene glittershirtje, terwijl satijn het artwork oppept.

Kidscase staat voor ‘luxe-eenvoud’ zonder volwassen te worden en brengt een basic-pluscollectie met veel breisels in overwegend ingetogen kleuren als donkerblauw en grijs.

 

Klik hier als je benieuwd bent naar de wintertrends 2009/2010 in kindermode op Playtime.