TOP

Pitti Uomo wordt verplaatst naar september 2020

Mannenmodebeurs Pitti Uomo vindt dit jaar niet plaats in juni, maar wordt gehouden in september. Niet alleen wordt de beurs verplaatst, maar ook ingekort; van 4 naar 3 dagen. Dat heeft beursorganisator Pitti Immagine 2 april besloten.

Modebeurs Pitti Uomo wordt verplaatst naar 2 tot en met 4 september. “De afgelopen weken hebben we uiteraard constant en nauw contact gehad met productiebedrijven in Italië en in het buitenland en met andere actoren die actief zijn in de drie textielmodebranches, waaronder organisaties als Confindustria Moda en Camera della Moda Italiana. Het sterke verzoek dat naar voren kwam, was om ten koste van alles het leidende rendez-vous zoals de Pitti-beurzen te behouden, wat de eerste fundamentele instrumenten zullen zijn die worden geactiveerd om de hele commerciële mode-industrie machine geleidelijk weer op gang te krijgen. En daar gaan we de komende maanden non-stop mee aan de slag”, zegt Claudio Marenzi, bestuursvoorzitter van Pitti Imagine in een persbericht.

De beslissing van vandaag heeft niet alleen betrekking op Pitti Uomo, maar ook op andere mode-evenementen die worden georganiseerd door Pitti Immagine.

  • Kindermodebeurs Pitti Bimbo wordt verplaatst naar 9-10 september
  • Pitti Filati gaat door, maar de exacte datum wordt op 8 april bepaald
  • Modebeurs Super gaat door op de oorspronkelijke data, 24-27 september
  • Modebeurs Taste wordt geannuleerd en uitgesteld tot de volgende gewone data voor 2021 (13-15 maart)

Pitti Connect

“We werken ook aan Pitti Connect, een nieuwe geavanceerde versie van onze eerdere digitale platforms die zijn ontworpen voor onze verschillende beurzen”, zegt Pitti Imagine-ceo Raffaello Napoleone over de nieuwe tool die is bedoeld om exposanten te ondersteunen die zichzelf promoten en tegelijkertijd de netwerkactiviteiten met kopers te helpen versterken, onder andere andere functies.