TOP

Piet Zoomers verkoopt winkels

Modeketen Piet Zoomers verkoopt vier filialen aan Van Uffelen Mode. De zaak zet in op grote winkels en e-commerce.

De filialen van Piet Zoomers in Arnhem, Hengelo, Oldenzaal en Zwolle komen per 1 oktober in handen van Van Uffelen. Piet Zoomers focust zich op de grotere filialen in Wilp, Den Bosch en de webshop. De winkels in Lochem en Enschede worden niet meegenomen in de nieuwe plannen van de winkelketen.

Piet Zoomers laat in een persbericht weten dat de arbeidsovereenkomsten van alle huidige filiaalmedewerkers worden gerespecteerd. De winkelinventaris en de aanwezige collectie maken deel uit van de transactie.

Directeur Pieter Cox van de Van Uffelen Groep ziet goede kansen voor de Piet Zoomers-winkels die hij nu gaat overnemen. “Deze goed renderende winkels passen qua assortiment, oppervlakte en uitstraling perfect bij Van Uffelen”, zegt hij in een persbericht. “Bovendien is hun geografische ligging volledig aanvullend op de bestaande vestigingen van Van Uffelen”.

In juni 2016 nam Van Uffelen Mode ook al 11 failliete filialen van Houtbrox over. Het bedrijf heeft nu 42 winkels, waarvan 32 onder de eigen naam. In totaal werken er 450 mensen.