TOP

Pharrell Williams mede-eigenaar van G-Star

De Amerikaanse muzikant en mode-ondernemer Pharrell Williams is mede-eigenaar van het Nederlandse jeansmerk G-Star. Dit nieuws deelde hij vandaag via social media als Instagram en Twitter.

‘On top of my business. As of today proud to be a co-owner of G-Star’, twitterde Pharrell Williams, bekend van megahits als Happy en Get Lucky. “G-Star is een bedrijf dat onafhankelijk tegen dingen aankijkt en vooruitdenkt. Ik denk dat ze het bepalende jeansmerk van de 21e eeuw zullen worden. Ik verheug me erop onderdeel uit te maken van die missie en samen te kunnen bouwen aan de toekomst van G-Star”, laat Williams verder weten in een persbericht.

Innovatie voortzetten

Thecla Schaeffer, CMO G-Star Raw vult aan: “We zijn ontzettend blij Pharrell te verwelkomen in de missie van G-Star om de toekomst van denim samen een nieuwe vorm te geven. Wij willen middels deze samenwerking de innovatie voortzetten door Pharrell de mogelijkheid te geven de grenzen binnen alle aspecten van ons bedrijf nog verder te verleggen. Dit omvat de creatie van nieuwe productideeën en nieuwe visies op duurzaamheid tot de creatie van nieuwe merkervaringen.”

Raw for the Oceans

Concrete plannen worden vooralsnog niet prijsgegeven. Ook is niet bekend hoe groot het belang van Williams is. Wel is vrijwel zeker dat door de toevoeging van de artiest/mode-ondernemer het merk nog meer aandacht gaat schenken aan duurzame productie. Sinds 2014 werken G-Star en een van Williams’ bedrijven, Bionic Yarn – dat garens maakt van oceaanplastic – samen. Sindsdien voert het merk de gezamenlijke collectie Raw for the Oceans.

Innovatief en onverwacht

Het wachten is nu op meer vernieuwende projecten. G-Star en Pharrell Williams laten in ieder geval weten een liefde te delen voor alles wat ‘raw, puur, innovatief en onverwacht is’. 

G Star Pharrell 2

G Star Raw for the oceans 2015 2016

Pharrell Williams in de G-Star Raw for the Oceans 2015-2016 campagne.