TOP

Peter Fonda klaagt Dolce & Gabbana aan

De Amerikaanse acteur Peter Fonda klaagt het Italiaanse modelabel Dolce & Gabbana aan. Het merk zou zijn naam en foto’s van hem zonder toestemming hebben gebruikt.

De tweevoudig Oscar-winnaar sleept Stefano Gabbana en Domenico Dolce voor de rechter omdat zij in hun herencollectie afbeeldingen van de acteur uit de film Easy Rider gebruiken. De Italianen zouden daarvoor geen toestemming hebben gevraagd aan Fonda.

Geen commentaar
Niet alleen Dolce & Gabbana worden aangeklaagd door de 73-jarige acteur. Ook Nordstrom, dat de shirts verkoopt, wordt niet bespaard. Zowel het Italiaanse merk als de webshop weigeren tot nu toe commentaar te geven.

Marktwaarde
Volgens Peter Fonda zelf zorgen de prints op de T-shirts ervoor dat hij is aangetast in zijn vrede, reputatie, geluk en zijn marktwaarde. “De huidige en toekomstige publiciteitswaarde van de afbeeldingen is verdund”, aldus de acteur. Om die redenen is Fonda van plan een schadeclaim in te dienen van 6 miljoen Amerikaanse dollars, plus de winst die de twee bedrijven tot nu toe hebben gemaakt door de verkoop van de shirts.

Uit de verkoop
In totaal gaat het om negen verschillende T-shirts uit de mannencollectie, die werden verkocht voor 295,00 dollar per stuk. Inmiddels zijn de kledingstukken uit de verkoop gehaald door zowel Dolce & Gabbana als Nordstrom.