TOP

Personeelstekort remt groei bedrijven, foute trui van Microsoft is een hit en de winnaar van Future Fashion Pioniers

Ondernemers uit alle sectoren groeien komend jaar minder hard vanwege tekort aan personeel, stelt de ABN Amro. De winnaar van Future Fashion Pioniers is bekend en de foute trui van Windows is een hit. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 17 december.

TextileLab Amsterdam wint Future Fashion Pioniers

TextileLab Amsterdam is winnaar geworden van de Future Fashion Pioniers. Dat meldt de VPRO. Ista Boszhard en Cecilia Raspanti van TextileLab Amsterdam namen de titel in ontvangst tijdens het evenement van VPRO Tegenlicht.

Boszhard en Raspanti doen volgens de jury hun pionierstatus eer aan met hun concrete toepassingen. Zo maken ze textielverf met bacteriën en ontwikkelen ze afbreekbare plastics en 3D-geprinte oplossingen met de natuur als inspiratiebron.

Microsoft lanceert ‘foute trui’

Microsoft heeft zijn eigen ‘foute trui’ gelanceerd waarop het logo van Windows-95 groot staat afgebeeld. Op Twitter heeft het softwarebedrijf een tweet gepost waarin het meldt dat bepaalde fans een e-mail krijgen als ze een trui krijgen.

Microsoft is specifiek op zoek naar fans die zich zeer betrokken met het merk hebben getoond en ‘hun authentieke liefde voor Windows hebben gedeeld’, vertelde een Microsoft-vertegenwoordiger aan Business Insider. Op social media is de trui inmiddels mateloos populair, vooral in de computerindustrie. Helaas voor die mensen heeft Microsoft slechts 100 truien gemaakt, waarvan er vele al zijn vergeven. Bovendien is de trui niet te koop.

Ugly sweater Windows

Personeelstekorten blijven ondernemers parten spelen, zegt ABN Amro

Personeelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen, voorspelt ABN AMRO in zijn sectorprognose. Doordat bedrijven niet voldoende personeel hebben, kunnen ze ook niet verder groeien. De sectoren die het daarmee het meest moeilijk hebben zijn de transportindustrie en de zakelijke dienstverlening. Ook in de bouw en horeca eist het personeelstekort zijn tol.

De economen van de ABN Amro verwacht dat alle bedrijfssectoren minder hard gaan groeien dan in 2018. Er zijn een wel een paar uitzonderingen. De agrarische sector (+2 procent) doet het in 2019 beter dan verwacht, net als de industrie (+3,5 procent) en de retail (+2 procent).

Hennepkwekerij gevonden onder modewinkel

In de Bredase kledingwinkel Valerio Vicci is verleden week donderdag een hennepkwekerij ontdekt. Onder een luikje in de vloer bleken 177 planten te groeien. Dat meldt Omroep Brabant.

De politie werd getipt over een hennepkwekerij. Toen ze de winkel bezochten, was de eigenaar niet aanwezig. De politie is een onderzoek gestart. Gebleken is dat er illegaal stroom werd afgetapt. Er is nog niemand aangehouden. De hennepplanten worden vernietigd.

Koper van te goedkoop verkochte Cartier-ketting moet sieraad teruggeven

De Cartier-ketting die de Amsterdamse Bijenkorf per abuis online te koop zette voor €402 in plaats van €40.200 moet de koper teruggeven aan het warenhuis. Dat heeft de rechter bepaald, schrijft Emerce.

De rechter vindt dat als de vrouw voldoende onderzoek had gedaan naar de witgouden, 18 karaats ketting van Cartier met 176 briljant geslepen diamanten, ze aan de prijs had moeten twijfelen. ‘Een gemiddeld geïnformeerd consument had namelijk geweten dat een sieraad van 18 karaat witgoud met 1,23 karaat diamanten een aanzienlijk hogere waarde vertegenwoordigt dan het bedrag waarvoor de ketting te koop werd aangeboden’, staat in het rechtbankverslag. De vrouw heeft gezegd dat ze de ketting niet terug kan geven, omdat deze in Marokko zoekgeraakt.