TOP

Personal shopping service Outfittery naar Nederland

De Duitse shopping service Outfittery heeft een kapitaalinjectie van 13 miljoen euro gekregen voor expansie binnen Europa. Nederland staat als eerste op de planning.

Aan de Duitse site WirtschaftsWoche laat medeoprichter Julia Bösch weten dat Outfittery vermoedelijk al in april actief wordt in ons land. Nederlandse mannen kunnen zich dan laten helpen door personal shoppers, die op basis van hun voorkeuren outfits samenstellen en toesturen. Vervolgens kunnen de mannen zelf bepalen wat ze willen houden en de rest terugsturen. Daarmee is Outfittery vergelijkbaar met de Amerikaanse Trunk Club en in Nederland met The Cloakroom.

Vrouwelijke stylisten

Het bedrijf streeft naar Europees marktleiderschap, aldus Bösch, die eerder werkzaam was voor Zalando. Bij Outfittery zijn honderd mensen werkzaam, waarvan de helft als style expert. Deze online shopassistenten zijn zonder uitzondering vrouw. Behalve voor internationale expansie zal het bedrijf het groeigeld inzetten om zijn eigen herenmodelijn uit te breiden. Zo’n honderdvijftig andere merken zijn bij het platform aangesloten.