TOP

Perfectly Basics start met virtueel kleding vergelijken

Webwinkel PerfectlyBasics.nl is als eerste bedrijf in Nederland gestart met de Zweedse paskamer-tool Virtusize.

Om de online zoektocht naar een kledingstuk met de perfecte fit makkelijker te maken komt PerfectlyBasics.nl met The Virtual Fitting Solution. De webwinkel is het eerste Nederlandse bedrijf dat start met Virtusize, een Zweedse virtuele paskamer-tool waarmee je ‘oude’ kleding met nieuwe producten kunt vergelijken.

Hoe werkt het?
Met de virtuele paskamer Virtusize kun je een kledingstuk uit de webshop vergelijken met een item uit je eigen kast. Om gebruik te maken van de ‘Fit virtualiser’ moet je eerst de maten nemen van het eigen kledingstuk dat perfect past. Vervolgens past de tool deze maten toe op het geselecteerde artikel in de webshop. Het eigen kledingstuk wordt virtueel over het nieuwe artikel gelegd. Virtusize verschilt van andere virtuele paskamers doordat de tool de maten van beide kledingstukken vergelijkt, en niet de maten van het nieuwe product met het lichaam.

Wanneer je een product koopt van Perfectly Basics, slaat Virtusize automatisch de maten van het artikel op in je account. Deze gegevens kunnen bij een volgende aankoop weer worden toegepast.

Service verbeteren
“We zijn supertrots om als eerste Nederlandse online retailer te starten met deze geweldige paskamer-tool”, zegt Peter Blaas, mede-eigenaar van PerfectlyBasics.nl, op de website. “We hopen hiermee de service te verbeteren, meer gemak te bieden en uiteindelijk de klanttevredenheid te verhogen.”

Als je bij een product de ‘Fit visualizer’-button tegenkomt, dan kun je gebruikmaken van de nieuwe tool. Momenteel is Virtusize bij ongeveer de helft van de producten toe te passen. “We werken hard aan de implementatie”, zegt Blaas.