TOP

Pepe Jeans presenteert duurzame denim

Steeds meer denim- en modemerken zoeken naar duurzame productiemogelijkheden. Nu komt Pepe Jeans London met het ecologische Tru-blu programma.

Het is duidelijk dat duurzame denim steeds hoger op de agenda van de mode-industrie komt. Pepe Jeans laat nu weten de komende maanden een aantal innovaties op dit vlak te presenteren. Zo belooft het Britse merk onder de noemer Tru-Blu vernieuwingen in ecologische productietechnieken. Waaronder ‘Ice Shock’, ‘Tru-Blu’ en ‘Wiser Wash’.

Minder afval

Ice Shock staat voor een nieuwe wasmethode, waarbij droge ijsdeeltjes denim een natuurlijke gewassen uitstraling geeft. Ice Shock verdampt CO2, waardoor er minder afval wordt geproduceerd en er minder chemicaliën nodig zijn. Dit maakt het volgens Pepe Jeans een 100 procent duurzaam proces.

Effecten

Bij Tru-Blu wordt het gebruik van water flink gereduceerd en is er geen sprake van chemische wassingen. Verder gebruikt het label ozon-gasmethodes en nieuwe driedimensionale lasers voor de nodige effecten.

Geen puimstenen en giftige chemicaliën

Voor het laatste onderdeel, Wiser Wash, zijn er geen puimstenen en giftige chemicaliën meer nodig, zoals bij de traditionele wasmethodes. Toch blijven de jeans en de details ervan volgens Pepe Jeans aantrekkelijk door de nieuwe verwerkingen. 

 

2

3

1

4