TOP

People’s Avenue opent derde brandstore

Het kledingmerk People’s Avenue opent na Utrecht en Haarlem ook een brandstore in Amsterdam.

Eind september opent het Amsterdamse kledingmerk People’s Avenue een brandstore in de thuisstad. Dat meldt het merk in een persbericht. Amsterdam is het derde filiaal dat na Utrecht en Haarlem zijn deuren opent. 

People’s Avenue is een jong bedrijf dat duurzaam geproduceerde kleding toegankelijk wil maken voor iedereen. Met de opening van de derde brandstore komt het merk dichter bij dit doel. “Er zijn tegenwoordig talloze conglomeraten die massa-produceren, maar de arbeidsomstandigheden zijn rampzalig en het milieu krijgt een knauw”, vertelt eigenaar Roland Wiechert. “Dit is absoluut niet nodig in 2016, daarom ben ik met People’s Avenue begonnen. Wij laten zien dat het beter kan. Massa hoeft niet slecht te zijn.”

Duurzaam productieproces

People’s Avenue is opgericht nadat eigenaar Roland Wiechert een bezoek bracht aan een textielfabriek in India waar hij schrok van de arbeidsomstandigheden. Dit gaf hem het idee om een kledingmerk te beginnen waarbij elk onderdeel van het productieproces eerlijk, duurzaam en milieubewust is. Zo maakt People’s Avenue gebruik van een volledig gesloten recycle-systeem waarmee 98% van het water wordt hergebruikt tijdens het productieproces. Daarnaast maakt het merk ook gebruik van duurzame stoffen zoals biologisch katoen, modal, lyocell, gerecycled polyester en bamboe.

People’s Avenue is in Nederland verkrijgbaar bij negen verkooppunten, waaronder de drie brandstores in Utrecht, Haarlem en vanaf eind september Amsterdam. Het kledingmerk is ook te koop bij zes andere retailers, zoals We Are Labels,  de online winkel  van People’s Avenue en webshops zoals Wolf and Storm en Glamour Conceptstore.