TOP

Peine Groep verkocht aan private investeerder

Het Duitse kledingbedrijf Peine Gruppe Gmbh, bekend van de merken Barutti en Masterhand, is door de huidige eigenaar Gordon Brothers verkocht aan de Zwitserse investeerder Jan D. Leuze.
Gordon Brothers, dat sinds 2009 eigenaar was van Peine, verkoopt 100% van de aandelen aan Astraia Holding AG, het bedrijf van Jan D. Leuze. Volgens de website Fabeau.de beschikt Leuze over ruime ervaring en een uitgebreid netwerk in de modebranche. Het doel van Leuze is de twee merken van Peine, Masterhand en Barutti, verder uit te bouwen.

De verkoop heeft geen invloed op de organisatie zelf. Het bedrijf uit Wilhelmshaven blijft waar het zit en ook heeft het bedrijf laten weten dat er geen arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.

In 2009 vroeg het bedrijf nog uitstel van betaling aan. In 2010 werd een nieuwe koper gevonden, de Londense investeringsmaatschappij Gordon Brothers International LLC. 

Over Peine

Peine is een mannenmodebedrijf dat de merken Barutti en Masterhand voert. Bij het bedrijf werken 105 mensen en heeft een omzet van 27 miljoen euro. Barutti en Masterhand hebben samen in Europa 1500 verkoopppunten. De Nederlandse agent voor de twee merken is Jaap den Hartog agenturen.