TOP

Pauline van Dongen wint Mittelmoda Award

De 23-jarige Nederlandse ontwerpster Pauline van Dongen heeft de derde prijs gewonnen bij de jaarlijkse internationale modeprijs Mittelmoda in Italië.

Pauline van Dongen kreeg de prijs voor Most Creative Collection, de derde prijs van de Mittelmoda Fashion Award 2010. Hiermee wint ze een geldbedrag van 2500 euro. Pauline is afgestudeerd aan Fashion Institute Arnhem met haar vrouwenmodecollectie ‘Morphogenesis’ die het beste valt te omschrijven als minimalistisch, clean en experimenteel. Opvallend zijn ook haar schoenen, met driedimensionale print. Deze schoenen worden zelfs tentoongesteld tijdens het London Design Festival in september. Pauline won eerder dit jaar ook al de Sacha Golden Heel Award 2010 tijdens de Amsterdam Fashion Week met haar ontwerp ‘Vertigo’.

Gerenommeerd

De Mittelmoda Awards worden sinds 1993 uitgereikt en het event geldt één van de meeste gerenommeerde internationale modecompetities. Vorig jaar waren er meer dan 700 aanmeldingen uit 48 landen. De eerste prijs van 10.000 euro ging dit jaar naar de Ierse ontwerpster Amanda Grogan en Ariadna Rovira Lorente uit Spanje sleepte de tweede prijs en 5000 euro in de wacht.