TOP

Paul Smith brengt capsulecollectie uit in samenwerking met R.E.M.

Ontwerper Paul Smith brengt binnenkort een capsulecollectie uit in samenwerking met de Amerikaanse rockband R.E.M. De samenwerking staat in het teken van het 25-jarige jubileum van het R.E.M.-album Automatic for the People.

De samenwerkingscollectie van Paul Smith en R.E.M. bestaat uit onder meer zijden pochets die zijn bedrukt met foto’s gemaakt door de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Daarnaast bevat de collectie canvas tassen, T-shirts, sokken en geweven sjaals, zo meldt WWD.com 

“Ik ben al lange tijd fan van R.E.M.,” vertelt Smith. “ik heb vooral veel genoten van de bijzondere zangpartijen van Michael [Stipe]. De band bestaat uit een groep fantasierijke en artistieke mensen, waardoor het erg leuk en spannend is om met ze samen te werken.” 

De speciale capsulecollectie is vanaf 10 november te koop in de online en offline winkels van Paul Smith. Ter ere van de samenwerking zal R.E.M. ook een deluxe versie van het album Automatic for the People uitbrengen. De bandleden zullen tevens in de Paul Smith-winkels in New York, Londen en Milaan aanwezig zijn wanneer de collectie voor het eerst wordt gepresenteerd.