TOP

Paul Schulten Dutch Designer of the Year 2009

Tijdens het modegala van de Dutch Model Awards in het Fashion Museum in Amsterdam is Paul Schulten gekozen tot Dutch Designer of the Year. De couturier, die dit jaar 25 jaar in het vak zit, neemt de titel over van wijlen Percy Irausquin.

Volgens het juryrapport is couturier Paul Schulten een vakman met een vaste signatuur die al vele jaren achtereen modecollecties van blijvend niveau presenteert. Paul Schulten heeft een opleiding tot kleermaker gehad en zit dit jaar 25 jaar in het vak.

Volgens de jury telt voor couturier Paul Schulten alleen het couturevak. Wanneer hij bijvoorbeeld gevraagd wordt als modecriticus, geeft hij een gefundeerde reactie over techniek of kwaliteit van een outfit.  Ook dat wordt door de jury van de Dutch Model Awards 2009 zeer gewaardeerd.

Schulten kreeg de Dutch Designer of the Year 2009 , een bloemencreatie ontworpen door ex-topmodel Frederique van der Wal, uitgereikt door Gabriela Riedi. Ook ontving Schulten manchetknopen van Swarovski.

Merrel Westhoff werd uitgeroepen tot Dutch Model of the Year. Westhoff is wereldwijd te zien op billboards van het modemerk G-Star Raw. Bij de uitreiking van de Dutch Model Awards 2009 heeft topmodel Doutzen Kroes de Lifetime Achievement Award gewonnen.