TOP

Patta opent pop-up stores in Amerika en Azië

De eigenzinnige Amsterdamse streetwearwinkel Patta opende drie maanden geleden nog een winkel in Londen, maar nu test het bedrijf ook de kansen in Amerika en Azië door middel van pop-up stores.

Na twaalf jaar een eigen – en enige – winkel te hebben in Amsterdam, opende de eigenzinnige streetwearwinkel Patta afgelopen september een filiaal in Londen. “Door de online verkoop zagen we dat Engeland een geïnteresseerde markt is”, vertelde Peter ‘Masta’ Lee, media director en ontwerper bij Patta, in die tijd aan Textilia. Het bedrijf hintte toen al dat het graag naar New York zou willen en nu is eindelijk de eerste stap naar Amerika gezet, weet AT5 te melden. Binnenkort opent Patta namelijk een pop-up shop in Los Angeles.

Daarnaast willen Guillaume Schmidt en Edson Sabajo – oprichters en eigenaren – ook verder de wereld over trekken. “Tegen het einde van het jaar gaan we een paar pop-up shops in Azië openen”, legt Schmidt uit. Waar deze tijdelijke winkels precies komen, willen ze nog niet zeggen, maar steden als Seoul, Shanghai, Tokyo en Bangkok worden wel genoemd. “We brengen een stukje Amsterdam naar elke stad waar we komen.”