TOP

Patrizia Pepe opent winkel, nieuwe merken bij Fashion Club 70, Almere krijgt P&C

Het Italiaanse vrouwenmodemerk Patrizia Pepe heeft een winkel geopend in de Leidsestraat in Amsterdam. Modedistributeur Fashion Club 70 breidt het merkenaanbod uit met zes nieuwe merken. En Peek & Cloppenburg gaat een filiaal openen in Nederland. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 28 juni 2022.

Patrizia Pepe opent winkel in Amsterdam

Het Italiaanse vrouwenmodemerk Patrizia Pepe is officieel terug in Amsterdam en opende gisteren de deuren van een nieuwe winkel in de Leidsestraat in Amsterdam: de Patrizia Pepe Hub. Bij het ontwerp van de winkel is de voorkeur gegeven aan het gebruik en hergebruik van stedelijke en industriële materialen, zoals betonnen bakstenen die worden gebruikt als displaypodia en stalen buizen die worden omgevormd tot verticale roosters voor accessoires, rekken met een zwevend effect en neonverlichting, een kenmerk van het merk. Kenmerkend is ook de modulaire opbouw die zich flexibel aanpast aan de omringende ruimte. De Patrizia Pepe Hub in Amsterdam is de eerste die buiten Italië wordt geopend na de recente openingen in Milaan, Rome en Napels. De bedoeling is om komende jaar verder uit te breiden naar andere Europese steden.

Fashion Club 70 breidt merkenportfolio uit

De Belgische modedistributeur en agentuur Fashion Club 70 breidt het merkenaanbod vanaf het zomerseizoen 2023 uit met zes nieuwe merken, als aanvulling op de circa vijftig merken die het vertegenwoordigt. Het gaat om het Nederlandse lifestylemerk Cruyff, opgericht door voetballegende Johan Cruijff. Daarnaast wordt het schoenenaanbod verder uitgebreid met sneakermerk Enterprise Japan, Liu Jo Uomo footwear en het ecologische sneakerlabel ACBC, dat sneakers ontwikkelt op basis van gerecycleerd plastic en landbouwafval. Op het gebied van vrouwenmode wordt het aanbod uitgebreid met het Duitse kledinglabel Ivy Oak en het Italiaanse D. Exterior. Tot slot wordt ook Just Cavalli, de eerste lijn van het label Cavalli, toegevoegd aan de lijst van nieuwe merken.

Peek & Cloppenburg opent nieuwe winkel in Nederland

Peek & Cloppenburg opent dit jaar zeven winkels, waaronder één in Nederland. Ook gaat de warenhuisketen vijf vestigingen grondig renoveren. Dat meldt Retailtrends. Details over de nieuwe locaties zijn er niet, maar er zouden filialen worden geopend in Almere, Brussel en Praag. De overige winkels komen in Duitsland. De winkels die worden opgeknapt zijn die in Wenen, Danzig, Split, Zürich en Warschau. Het nieuws heeft betrekking op Peek & Cloppenburg met het hoofdkantoor in Düsseldorf, waaronder ook de winkels in Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Mall of the Netherlands in Leidschendam) en de webshop vallen. Het bedrijf heeft in totaal 155 warenhuizen in vijftien landen. Er is ook een (kleinere) P&C-onderneming in Hamburg met 23 P&C-winkels in Duitsland en 17 winkels (en een webshop) onder de naam Van Graaf in Polen, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië.

Rails opent eerste winkel in Nederland

Het Amerikaanse vrouwen- en mannenmodemerk Rails heeft een eerste winkel geopend in Nederland. De nieuwe winkel zit in de Runstraat, een van de Negen Straatjes in Amsterdam. De winkel ademt de Zuid-Californische sfeer van het merk, met een minimalistisch kleurenpalet, houten details, een weelderig landschap en vintage textiel. Rails heeft al winkels in New York, San Francisco, Londen en Parijs, en is van plan om extra locaties te openen in 2022, zowel binnen als buiten Europa.

Lonneke Nooteboom wordt Chef Mode van bol.com

Bol.com gaat samenwerken met modestylist en influencer Lonneke Nooteboom, die de rol krijgt van Chef Mode op het online platform. Lonneke gaat voor bol.com stylingtips en inspiratie over de laatste modetrends bundelen op een speciale pagina op bol.com. Ook gaat ze op basis van haar ‘Lonneke Methode’ klanten helpen met het afstylen van hun outfit met bijvoorbeeld zonnebrillen, sandalen, badmode en lingerie. Zo krijg je als je een kledingstuk bekijkt tips waarmee zij uitlegt hoe dit item kan worden gecombineerd. Bol.com zet met deze samenwerking de volgende stap op weg naar een volwaardig modeplatform.