TOP

Parkeren in de stad steeds duurder

Blijf de chipknip maar laden of spaar los geld op want parkeren kost in de meeste steden handen vol geld en de tarieven blijven stijgen. In Amsterdam kost een uur parkeren op sommige plaatsen al vijf euro.

Het Algemeen Dagblad meldt dat MKB-Amsterdam vreest dat consumenten de winkels vaker mijden door de hoge parkeerkosten. Ondernemers krijgen het door de kredietcrisis al zwaar te verduren, stelt directeur Kees Verhoeven van de organisatie. “Onze hartekreet is: Amsterdam doe iets!” Het is inmiddels al zover dat enkele Amsterdamse winkeliers hun klanten aanbieden het parkeergeld te willen betalen.

Amsterdams wethouder Lodewijk Asscher (Economische Zaken) laat weten dat het verlagen van de parkeertarieven er voorlopig niet in zit. Volgens hoogleraar Ruimte Ontwikkeling en Mobiliteit Henk Meurs is goedkoper parkeren zelfs niet meer mogelijk. “Integendeel, het wordt alleen maar duurder.” Zo komen er steeds meer auto’s en die moeten we kwijt, aldus Meurs. “Bijvoorbeeld in extra parkeergarages. Het kost geld om die te bouwen en dat moet ergens vandaan komen. Onder meer uit de parkeertarieven.”