TOP

Pantone kiest kleur voor 2022, Rains opent showroom in Nederland en loket NOW-regeling maandag open

Uit onderzoek van vastgoedbedrijf Colliers komt naar voren dat het lokale wijkwinkelcentrum floreert sinds de pandemie is uitgebroken. Verder is het vanaf maandag mogelijk om loonsteun aan te vragen voor november en december van dit jaar en kiest kleureninstituut Pantone de kleur voor 2022. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 10 december.

credit beeld: Pantone

Pantone kiest kleur van het jaar 2022

Very Peri, een soort lilapaarsachtige tint, is volgens kleureninstituut Pantone dé kleur voor 2022. Stukken optimitischer dan de Ultimate Grey die voor dit jaar werd gekozen, passend bij de mineur pandemiestemming waarin we op dit moment verkeren. Very Peri is volgens de kleurenexperts van Pantone een nieuwe kleur die ‘persoonlijke inventiviteit en creativiteit stimuleert en laat zien hoe kleurtrends in de digitale wereld terugkomen in de fysieke wereld en vice versa’.

Rains opent showroom in Nederland

Het Deense outdoorlabel Rains opent deze maand een showroom in de Houthavens in Amsterdam. Het merk doet sinds oktober de verkoop aan wholesale in Nederland zelf en niet meer via een agent. De wintercollectie 2022 wordt de eerste die in deze showroom te zien zal zijn. “Nederland is een belangrijke markt voor ons, met veel potentieel”, zegt Jan Stig Andersen, CEO van Rains, in een persbericht. “De komende jaren investeren we in de uitbreiding van ons netwerk met eigen Rains-winkels, shop-in-shops en lifestyle- en modewinkels”

Loket NOW-regeling maandag weer open

Werkgevers kunnen vanaf aanstaande maandag loonsteun aanvragen voor de laatste twee maanden van dit jaar. Uitkeringsinstantie UWV meldt dat het NOW-loket voor de zevende keer tijdens de coronapandemie weer opengaat. Het demissionaire kabinet kondigde 26 november een terugkeer van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies kunnen een tegemoetkoming van maximaal 85 procent in de loonkosten krijgen voor de maanden november en december 2021.

Leegstand lokale wijkwinkelcentra daalt

De pandemie heeft een positief effect op de lokale winkelcentra in Nederland. Uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers komt naar voren dat de leegstand in wijkwinkelcentra daalde naar zes procent, dat is bijna een procent minder dan in 2019. In binnensteden steeg de leegstand van zeven naar tien procent. Colliers verklaart het succes van wijkwinkelcentra door het grote aanbod van verswinkels als supermarkten, bakkerijen en kaasboeren. Mensen haalden vaker boodschappen en kookten vaker door het thuiswerken in de pandemie en de verplichte sluiting van de horeca. De afgelopen twee jaar zette de dalende trend in het dienstenaanbod verder door en verdwenen nog meer banken en reis- en uitzendbureaus uit de wijkwinkelcentra.