TOP

Panorama Berlin verhuist naar Tempelhof [update]


De Duitse vakbeurzen Panorama en Selvedge Run & Zeitgeist verhuizen komende januari naar een nieuwe locatie: luchthavencomplex Tempelhof.

Panorama en Selvedge Run & Zeitgeist verruilen komende wintereditie (14-16 januari) het ExpoCenter City voor Tempelhof, melden diverse Duitse modemedia, waaronder Sportswear International. Tussen 2009 en 2015 was vliegveld Tempelhof ook al de thuishaven van de voormalige vakbeurs Bread & Butter.

 

[update] De beursorganisatie heeft inmiddels de verhuizing bevestigd via een persbericht. Panorama geeft hierin aan dat ‘in het licht van de veranderingen in de mode-industrie, de relevantie van beursconcepten, zoals we die kennen, ter discussie gesteld worden’. Stilstand is teruggang, aldus de beursorganisatie. ‘Doorgaan met steeds hetzelfde, kan niet meer’, stelt het. Onder het motto ‘rebel with a cause’ wil Panorama komende editie vooruitstrevende labels presenteren, die de consumentenbehoeften in het oog houden. Welke merken dit concreet zijn is nog niet duidelijk.

 

Geen verrassing

De verhuizing van Panorama is geen verrassing. Afgelopen zomereditie trok de beurs zichtbaar minder bezoekers en exposanten dan de voorgaande seizoenen. Dit leidde tot tal van speculaties onder de bezoekers en deelnemende merken. Panorama is al eerder van locatie gewisseld. In januari 2013 startte het evenement bij het ExpoCenter Airport. In de zomer van 2014 verhuisde het naar ExpoCenter City. 

 

Nieuwe marketingdirecteur

Deze week kondigde de Berlijnse beurs tevens de komst van een nieuwe marketingdirecteur aan. De ervaren J├╝rgen Putzer, voormalig exposant van Panorama Berlin, is als chief creative officer verantwoordelijk voor de gehele marketingstrategie van de beursactiviteiten.