TOP

Panorama Berlin goed van start *

Deze zomereditie, van 7 tot en met 9 juli, is de grootste Panorama Berlin ooit, met meer dan 600 merken. Exposanten waren blij met de bezoekersopkomst.

De eerste dag van Panorama Berlin werd goed bezocht. Nederlandse exposanten als Yaya, Summum, Tramontana en Anna Scott waren tevreden aan het eind van de dag. Hoewel ze vaak voor de Duitse markt op deze beurs staan, waren ze ook over het aantal Nederlandse bezoekers te spreken.

Standhouders waren zich er wel van bewust dat een deel van de Berlijnse beurzen pas op woensdag beginnen (Premium, Seek en Bright) en Panorama op dinsdag alleen om de aandacht hoefde te strijden met Bread & Butter, Show & Order en Curvy is sexy.

Panorama 1 - Berlijn Juli 2015

Er waren maar liefst 184 nieuwe merken deze editie van Panorama Berlin. Volledig nieuw was de lifestyle-hal Nova op de bovenverdieping, waar veel jeans en fashionmerken stonden. Denk aan A Fish Named Fred, Circle of Trust, Muchachamalo, PME Legend en Salsa.

Trends

In de vrouwenmodecollecties voor zomer 2016 vallen de lichte tinten op: zand, wittinten, lichtblauw en poederroze. Stoffen zijn luchtig en opengewerkt: mesh, kant, geperforeerd leer, grove breisels en haakwerk. De wijde broek is net meer weg te denken, zowel lang als driekwart (de culottes). De pantalon tot op de knie is ook een belangrijk item, net als de verlengde blouses, gilets of hemden die als jurken worden gedragen. Houd voor een uitgebreid verslag en foto’s van de trends die we hebben gespot op de beurzen de komende weken Textilia.nl in de gaten.

Bekijk hier de video voor een impressie: