TOP

Pakkenspecialist The TailorMates overgenomen door concurrent

Maatpakkenspecialist Misura Sartoria heeft The TailorMates overgenomen. Het bedrijf was één van de negen kandidaten die zich bij de curator hadden gemeld om The TailorMates te kopen.

Misura Sartoria is de nieuwe eigenaar van The Tailormates. Het gaat om de inventaris en de goodwill. De prijs die Misura Sartoria ervoor betaald heeft is 57.000 euro.  De maatpakkenspecialist, met vestigingen in Rotterdam en Amersfoort, opent medio januari zijn deuren op de plek van zijn failliete branchegenoot, meldt Retailnews.

Misura Sartoria was vlak voor het faillissement al in onderhandeling over de overname van The TailorMates, maar zag daar op het laatste moment vanaf, aldus Retailnews. Dat was het moment dat eigenaar Ronald Gans faillissement aan moest vragen. De Amsterdamse maatpakkenspecialist The Tailormates ging daardoor begin november 2018 failliet.

Negen kandidaten

Direct na uitspreken van het faillissement is er een biedingstraject door de boedel opgestart, meldt de curator in het faillissementsverslag (pdf). Uiteindelijk hebben negen kandidaten zich bij de curator gemeld en interesse getoond in de overname van de activiteiten van The TailorMates. De kandidaten hebben na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring een informatiememorandum over The TailorMates verstrekt gekregen van de boedel.

Onvoorwaardelijke huurovereenkomst

Maar vóór sluiting van de biedingstermijn van de boedel heeft een van de kandidaten een onvoorwaardelijke huurovereenkomst gesloten met de verhuurder van het winkelpand waar The TailorMates is gevestigd. “Het betrof de kandidaat die ook reeds vóór het faillissement in beeld was inzake de potentiële overname van de onderneming. Door deze gang van zaken was de boedel genoodzaakt verder in onderhandeling te treden met (de advocaten van) deze kandidaat. Na diverse onderhandelingen is deze kandidaat akkoord gegaan met overname van de inventaris en de goodwill (en zonder winkelvoorraad) tegen de koopprijs van € 57.000,-.”

De clientèle van de specialist op de Zuidas bestaat voornamelijk uit bankiers, advocaten en consultants. The Tailormates haalde de afgelopen jaren ruim 125.000 euro op via crowdfunding. De schulden van The TailorMates liepen op doordat er veel investeringen zijn gedaan, vooral om de dameslijn van The TailorMates uit te rollen. De investeringen in de kledinglijn voor vrouwen hebben echter niet tot verkopen geleid.