TOP

Pak die golf in een Oakley performance boardshort

Bij surfen draait het om een perfecte balans, gecontroleerde bewegingen en nauwkeurige posities. Hoe halen wereldkampioen surfers tegenwoordig nog meer uit elke golf? Door het dragen van compressiekleding. Voor surffanaten lanceert Oakley de boardshort 'Blade' met geïntegreerde compressietechnologie.

In Australië hadden ze de primeur. Daar werd de innovatieve boardshort Blade door Oakley gelanceerd. Nu de Aussies in een Blade met geïntegreerde compressietechnologie minder kans hebben op kramp en sneller herstellen na het surfen zijn ze helemaal niet meer van hun board los te weken. Na vele verzoeken van belangrijke winkels in Europa heeft het Amerikaanse merk besloten de Blade deze zomer naar Europa te halen.

Technologie

Tijdens het dragen van de Blade boardshort worden dankzij de geïntegreerde compressietechnologie micro trillingen verminderd die vezels kunnen beschadigen (gevolg: sneller herstel na geleverde inspanning). Tevens wordt de circulatie verbeterd om de opbouw van melkzuur in het spierweefsel te verminderen (gevolg: minder kans op kramp). De binnenkant van de boardshort is bekleed met Teflon om wrijving te elimineren en uitslag te voorkomen. Daarnaast voorkomt Low profile het schuren van naden.

Surfgod test

De shorts kunnen rekken tot meer dan 120 procent dankzij de O Stretch Ripstop stof die volledige vrijheid van beweging mogelijk maakt. Nonatech weert water op microscopisch niveau af, wat betekent dat de short licht blijft in plaats van doordrenkt en supersnel opdroogt. Aussie surfer Tom Whitaker heeft de Blade getest: “De pasvorm is geweldig, ze zijn super comfortabel en de compressie helpt bij huiduitslag en warmte. Je kunt er vier uur mee surfen en je benen worden niet belast door de wax van je board.”

De distributie van de Blade zal worden beperkt, geïnteresseerde winkels zullen zelf hun Oakley contactpersoon moeten benaderen voor meer informatie.