Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

P.C. Hooftstraat populair bij retailers en breidt uit

Retailers staan in de rij voor een pand in de P.C. Hooftstraat. Komende zomer gaat een deel van de straat op de schop om meer winkelruimte te maken.

Sommige retailers zijn bereid om één of zelfs twee keer de jaarwinst van een winkel in de P.C. Hooftstraat te betalen om het pand over te kunnen nemen, zegt ceo Taco de Groot van Vastned tegen Het Financieele Dagblad. De straat is extreem populair en heeft dan ook geen last van de landelijke trend: dreigende leegstand. De huren in de straat stegen het afgelopen jaar alleen maar.

LEES OOK:

 

Huur verhogen

Als een pand vrij komt staan internationale merken klaar om het pand over te nemen voor een veel hogere huur. Zo kreeg Vastned het voor elkaar om het pand van Hugo Boss met veertig procent te verhogen na het vertrek van de retailer.

Niet vertrekken

Sommige pandeigenaren proberen zittende huurders eruit te krijgen. Ook vastgoedeigenaar Overvast wil een pand leeg hebben; dat van Oger, de pakkenspecialist die al 25 jaar in de straat zit. Mede-eigenaar Sander Lusink is niet van plan te vertrekken: “Een winkelier die om de hoek is gaan zitten betaalt de helft minder huur, maar is ook de helft van zijn omzet kwijt.”

Op de schop

De winkelstraat wordt in de zomer dan ook op de schop. Het eerste stukje, tussen de Hobbemastraat en de Stadhouderskade, is nu nog een woonstraat. Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar wil ondernemers de mogelijkheid geven uit te breiden: “Het is logisch om het winkeldeel door te trekken, daarmee creëer je eenheid in de straat,” vertelt hij aan Het Parool.

Er gaan parkeerplaatsen verdwijnen door de herinrichting. De straat gaat van 43 naar zestien parkeerplaatsen. Slettenhaar kijkt nog naar een oplossing voor dat probleem.

LEES OOK: