TOP

P.C. Hooftstraat krijgt duurste kledingwinkel van Nederland

Schoenen van 40.000 euro of een jas van een ton. Bij Karmaloog kun je je creditcard op de proef stellen. Twee ondernemmers openen binnenkort de ‘duurste kledingwinkel van Nederland’.

Aan de luxe Amsterdamse PC Hooftstraat opent begin april een kledingwinkel met nog duurdere spullen dan bij de buren. De twee Apeldoornse ondernemers Racho Bajadjan en Nezir Yozgat, beide 25 jaar oud, openen dan hun winkel Karmaloog. In Het Parool een interview met de twee mannen: “Wij gaan voor ultra- ultraluxe.”


Jas van een ton


En dat blijkt wel uit de prijzen. Voor een paar schoenen zou je zomaar 40.000 euro kunnen betalen. Sommige jassen kosten zelfs 100.000. Maar dan heb je wel een jas die niemand anders heeft. In Het Parool zeggen ze: “Onze klanten willen niet steeds mensen tegenkomen met dezelfde schoenen als zij. De jetset, de sjeiks en anderen die zwemmen in het geld maakt het echt niet uit of ze een paar ton hebben uitgegeven, als ze mooie spullen hebben gekocht.”


Racho Bajadjan ontwerpt de kleding en Nezit Yozgat is verantwoordelijk voor het zakelijke deel van het bedrijf. De twee verkopen zijn begonnen hun producten in Monaco te verkopen. Nu wordt de stap naar Amsterdam gemaakt.