TOP

Oysho opent eerste winkel in Nederland

Nederland krijgt een eerste filiaal van Oysho, de ondermodeformule van het Spaanse modeconcern Inditex (bekend van Zara). De winkel komt in Rotterdam.

Via de eigen vacaturewebsite joinfashioninditex.com zoekt Inditex naar personeel voor een winkel van Oysho in Rotterdam. Nog niet bekend is waar en wanneer deze winkel precies de deuren opent.

Nederlandse webshop 

Oysho verkoopt lingerie, nachtmode, badmode, loungewear en sportwear. Het wordt het eerste filiaal van Oysho in Nederland, maar de ondermodeketen heeft sinds vorig jaar al wel een Nederlandse webshop.

Uitbreiding

De focus van moederbedrijf Inditex lag vroeger vooral op Zara, maar de komende jaren wil het concern in het buitenland uitbreiden met álle formules. Eind 2011 gingen er van alle retailconcepten al internationale webshops live.

Nederland

In Nederland is Inditex tot nu toe alleen actief met de formules Zara (21 winkels), Bershka (8 winkels), Pull & Bear (3 winkels) en Massimo Dutti (2 winkels). Komend jaar komt daar dus Oysho bij. Het wachten is nu op de aankondiging van openingen in Nederland van de resterende twee formules Stradivarius en Uterqüe. De webshops van deze twee formules hebben overigens ook nog geen Nederlandse versie.