TOP

Oxbow opent shop in surfdorp F.A.S.T.

Oxbow is komend surfseizoen te vinden in het Scheveningse surfdorp F.A.S.T. Quentin David (European Sales Manager van Oxbow) en Marnix Norder (wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Den Haag) gaven hiervoor vorige week het startsein door samen een fotodoek op te hangen.

De cabine waarin de Oxbow shop komt, werd vorige week geplaatst op het terrein van F.A.S.T. De cabine is te bereiken via de surfshop van AlohaSurf. De voorbereidingen voor het bedrijfsklaar maken van de winkel zijn op dit moment in volle gang. Zodra het surfseizoen begint, is hier de nieuwe surf en beach collectie van Oxbow te vinden.

Wethouder Marnix Norder gaf aan blij te zijn dat een internationaal surfmerk als Oxbow een winkel opent op F.A.S.T. Hij had bovendien goed nieuws te melden. De gemeente heeft besloten om het terrein niet slechts tot december 2010 ter beschikking te stellen, maar hier nog een jaar aan vast te plakken. Ook in 2011 kunnen surfers dus terecht in F.A.S.T.

F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) is een surfdorp aan de boulevard van Scheveningen.

Het bestaat uit een beach-hostel, kampeer- en camperplaatsen, een bar, een restaurant, kunstprojecten, een surfwinkel en een boardopslag. In het surfdorp, dat deels is opgebouwd uit oude zeecontainers, kunnen surfers bovendien terecht voor surflessen en feesten.

In juni is het F.A.S.T. surfdorp het toepasselijke decor voor het Oxbow Surf Event (voor genodigden). Op het programma staat onder meer de première van ‘The Oxbow Movie’ en als het weer meewerkt, zullen enkele Oxbow surfhelden demonstraties geven en misschien een wedstrijd houden.