TOP

Outletcentrum Halfweg komt er

Projectontwikkelaar Neinver heeft het na jaren voor elkaar: de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft woensdag een vergunning gegeven voor de bouw van outletcentrum The Style Outlets.

In 2017 moeten de deuren van outletcentrum Amsterdam The Style Outlets openen. Daar heeft Spaanse projectontwikkelaar Neinver woensdag 20 mei 2015 na drie jaar bakkeleien met winkeliers en omwonenden toestemming voor gekregen van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De outlet komt in de voormalige suikerfabriek in Halfweg en wordt 18.000 m2 groot. 150 Nederlandse en internationale merken zullen er een winkel openen. Ook komen er restaurants, tuinen en een kindvriendelijke zone op het terrein.

Werkgelegenheid

De gemeente heeft uiteindelijk toestemming gegeven omdat ze verwacht dat het outletcentrum een belangrijke stimulans zal zijn voor lokale en regionale werkgelegenheid. Dat vindt ook Sebastian Sommer, business development director bij Neinver: “Wij geloven dat Amsterdam The Style Outlets de lokale economie een impuls zal geven en bij zal dragen aan de economische ontwikkeling in de omgeving. Dit komt vooral door de verwachte aantrekkingskracht van het outletcenter op dagjesmensen en buitenlandse bezoekers,” zo vertelt hij in het Vastgoed Journaal.

Ramp

De winkeliers uit Haarlem zijn niet blij met de komst van het koopjescentrum. Ze zijn bang klanten te verliezen door de komst van de nieuwe outlet. Ook belangenvereniging Inretail is tegen de bouw van het outletcentrum. “Het is een ramp voor de omgeving”, vertelt voorzitter Jan Meerman tegen Retailnews. “Ons land heeft volgens hem al een overschot van 25 duizend vierkante winkelmeters. We moeten de bestaande meters beter faciliteren.”