TOP

Outdoor China richt zich op groeimarkt

De Messe Frankfurt organiseert volgend jaar voor het eerst een vakbeurs voor outdoor en vrije tijd in China. Outdoor China vindt plaats van 19 tot 21 mei in Shanghai.

Outdoor China verwacht in mei 2011 zo’n negenduizend bezoekers, die hier terecht kunnen bij de stands van ongeveer driehonderd exposanten. Onder de exposanten zijn zowel nationale als internationale merken en toeleveranciers op het gebied van outdoorkleding, uitrustingen, accessoires en boeken. De beurs vindt plaats op 12.000 vierkante meter beuroppervlak van het Shanghai Exhibition Centre. Messe Frankfurt organiseert de beurs in samenwerking met de China Outdoor Commerce Alliance.

 

De Messe Frankfurt heeft goede redenen om in China een outdoorbeurs te organiseren. “De Chinese outdoorindustrie zal de komende jaren elk jaar met ongeveer dertig procent groeien”, zegt de Stephan Buurma, bedrijfsleider van de Messe Frankfurt Asia Holding Ltd. Op dit moment valt nog slechts één procent van de verkochte sportartikelen in China in de categorie outdoor. In landen met een sterk ontwikkelde outdoormarkt ligt dat percentage op vijftien tot twintig procent en daarmee zijn er in China nog goede groeimogelijkheden.