TOP

Oudste winkel in Assen failliet, Mercer opent flagshipstore en de patchworkjeans is online de meestgezochte denimstijl

Schoenencentrum Cast is vanaf zondag geopend voor inkoop op afspraak. Verder is de Mall of the Netherlands voor meer dan 91 procent verhuurd, zijn de patchwork- en ‘split zoom’-jeans de meest gezochte online denimstijlen en is de oudste winkel van Assen failliet gegaan. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 maart.

Mercer opent flagshipstore

Mercer heeft een winkel geopend aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Het is de eerste eigen winkel van het sneakerlabel. Het hoofdkantoor en de showroom bij het World Fashion Centre zijn meeverhuisd. Met alles op één locatie moet de nieuwe brandstore in De Pijp een plek worden waar je Mercer kunt ‘beleven’, licht eigenaar Pim Dresen telefonisch toe. “We hebben onze merkwaarden naar de fysieke winkel vertaald. Vooral de focus op duurzaamheid en de invloeden van American heritage sportswear.”

Lees ook: binnenkijken bij de eerste brandstore van Mercer Amsterdam

G-Star en Score naar Mall of the Netherlands

Denimlabels G-Star en Score openen in Westfield Mall of the Netherlands. Ook juwelier Pandora, Garcia Kids en Omar Munie hebben getekend voor een nieuwe vestiging in de Mall. Volgens een persbericht van Unibail-Rodamco-Westfield, de uitbater van het winkelcentrum in Leidschendam, is op dit moment meer dan 91 procent van de Mall verhuurd. De officiële opening van het winkelcentrum staat gepland voor 18 maart, maar zal door de coronaproblematiek waarschijnlijk worden uitgesteld.

Inkoopdagen schoenencentrum Cast gaan door

De inkoopdagen bij het schoenencentrum Cast in Nieuwegein starten zoals gepland op zondag 7 maart, laat de beursorganisatie weten. Tot en met dinsdag 9 maart zijn alle showrooms in het centrum facultatief geopend. Vanwege de verlengde lockdown is de gastexpo noodgedwongen geannuleerd. Wel nemen een aantal gastleveranciers aan de beurs deel om inkopers met reeds gemaakte afspraken te kunnen treffen.

Patchworkdenim en ‘split leg’ online meest gezochte denimstijlen

Het aantal zoekopdrachten naar patchworkjeans is de afgelopen drie maanden met 200 procent gestegen. Daarnaast is de term ‘bandana patchwork jeans’ erg populair (+ 63%), meldt shoppingapp Lyst in een persbericht. Het aantal zoekopdrachten naar spijkerbroeken met de termen ‘split-zoom’ en ‘split-leg’ groeide met 40 procent. Passend bij de warmere weer zijn de populairste kleuren voor denim op dit moment wit (+142%), grijs (+121%) en licht verwassen (+49%).

Oudste winkel van Assen failliet

Mennega Schoenen in Assen is op 27 januari 2021 failliet verklaard. Daarmee verliest Assen de oudste winkel van de stad; het familiebedrijf vierde vorig jaar nog het 200-jarig jubileum. De verplichte winkelsluiting was de laatste druppel, blijkt uit het faillissementsverslag van curator Paul van Boven. Mennega Schoenen had een goede naam op het gebied van kennis en advies, met kwaliteitsschoenen voor het hele gezin, maar de resultaten waren mede als gevolg van de online concurrentie al geruime tijd ‘onvoldoende’, meldt vakblad Schoenvisie. Al waren de vooruitzichten voor 2020 volgens eigenaren Saskia Mennega en Michiel Bosgraaf positief – tot corona voet op Nederlandse bodem zette. De crisis en met name de lockdownmaatregelen leidden tot verliezen, schrijft Van Boven. “De NOW-regeling heeft dit onvoldoende kunnen opvangen.”

Credit beeld: Dolce & Gabbana, L’Estrop