TOP

Oudere vrouwen meest tevreden over hun kledingstijl

Vrouwen van 45 jaar en ouder zijn het meest tevreden over hun kledingstijl. Dat meldt Nu.nl.

Uit een onderzoek van ActiePagina.nl onder 464 mannen en 540 vrouwen uit Nederland, blijkt dat veertig procent van de ondervraagden weet wat hen staat. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van kortingswebsite Multiscope. Oudere vrouwen zijn het meest tevreden over hun kledingstijl.

Humeur

Vrouwen van 45 jaar en ouder zijn het meest tevreden over hun kledingstijl. Mannen tussen de 18 en 24 jaar en tussen de 35 en 44 jaar weten eveneens wat hen goed staat. Bijna een kwart van de mannen kiest zijn kleding zonder er echt over na te denken. Een vijfde van de mannen laat de kledingkeuze afhangen van hun humeur. Van de vrouwen laat bijna de helft hun kledingkeuze afhangen van hun humeur.

Joggingbroek of maatpak

De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld 68 kledingstukken in hun bezit. Dertig procent draagt het liefst een jeans en sneakers, terwijl vijftien procent vooral graag een joggingbroek draagt. Nederlandse mannen hebben gemiddeld 65 kledingstukken in hun bezit. Veertig procent kiest meestal voor een spijkerbroek en sneakers. De helft van de mannen vindt dat de meest comfortabele combinatie. Mannen dragen niet graag een maatpak.

Geen idee

De helft van de vrouwen en een derde van de mannen vindt dat de kledingstijl wel wat verbeterd kan worden. Twee procent zegt geen idee te hebben hoe ze zichzelf moeten kleden. Ruim de helft van de Nederlandse mannen en vrouwen maakt regelmatig gebruik van modeadvies. Van de mannen zoekt tien procent naar tips op het internet. Negen procent vraagt het aan vrienden en ruim acht procent aan een verkoopmedewerker. Van de vrouwen kijkt ruim twaalf procent voor modeadvies in tijdschriften. Eveneens twaalf procent kijkt op internet. Elf procent van de vrouwen vraagt tips aan vriendinnen.

Lees ook: de Britse man heeft met 37 jaar het beste gevoel over zijn stijl. 

Promiss deed eerder al onderzoek naar de kledingstijl van de Nederlandse vrouw.