TOP

Opvallende outdoorproducten van 2010

Outdoor gear (kleding, schoenen, campingspullen en rugzakken) is van oudsher voornamelijk bruin, beige en groen, maar daarin komt nu verandering. Buitensporters hoeven voortaan niet meer op te gaan in de natuurlijke omgeving. In kleurrijke outfits mogen ze opvallen! Sportcult spotte op Outdoor 2010 in Friedrichshafen de meest in het oog springende producten. In Sportcult 5 staan de productnieuws pagina's er vol mee. En hier volgen nog enkele...

De nieuwe waterschoen

Komende zomer stapt Teva met een gloednieuwe generatie footwear de wereld in. To Play & Protect is het uitgangspunt waar het allemaal om draait. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwste waterschoen, de Gnarkosi. Deze is ontworpen in samenwerking met professionele wakeskaters. De Spider Original rubberzool zorgt voor extreme grip op een natte ondergrond en is volledig glad voor maximaal contact met elk oppervlak. De robuuste hielstabilisator houdt de voet stevig vast in de schoen. Dankzij het Drain Frame loopt het water gemakkelijk uit de Gnarkosi en is de schoen zo droog. Het gebruikte materiaal absorbeert geen water, waardoor het licht en droog blijft. Als het aan Teva ligt beperkt deze schoen zich niet tot het water, maar vindt hij ook zijn weg in het hedendaagse straatbeeld.

Functioneel design
Arc’teryx heeft het aanbod voor vrouwen voor lente/zomer 2011 aanzienlijk uitgebreid. Het merk heeft de ‘mountain spirit’ vertaald naar een collectie waarin de nadruk ligt op sportspecifieke designs en goede pasvormen. Er is veel gebruikgemaakt van functionele materialen die zijn verwerkt in flatterende sportkleding. Wat Arc’teryx hiermee precies bedoelt, blijkt uit de Endorphin-lijn voor actieve sporten als running, aerobics, adventure racing en trail hiking. De lichte en ademende materialen voeren transpiratievocht snel af.

200x gezond water

Twintig jaar ervaring op het gebied van drinksystemen heeft nu geleid tot de Groove. Deze draagbare combinatie van een fles en een filtersysteem werd bedacht door CamelBak. Het merk heeft de Groove ontworpen voor mensen die, waar ze ook gaan, altijd smakelijk en verfrissend water bij de hand willen hebben. Het filtersysteem doet kraanwater beter smaken, zodat het een milieuvriendelijk alternatief is voor water in plastic flesjes. De Groove valt op door het eigentijdse ontwerp en is tegelijkertijd praktisch in het gebruik. De flesjes hebben een inhoud van 0,6 liter en zijn gemaakt van plastic of staal. Het filter vermindert de hoeveelheid chloor, kwik, koper, cadmium en lood in drinkwater en gaat tweehonderd keer mee.

Voetmeditatie

In Californië, het koninkrijk van de teenslippers, is de Yoga Mat-collectie van Sanuk een hit voor zowel vrouwen als mannen. Gemaakt van een echte yogamat is deze collectie uiterst comfortabel, of zoals ze bij Sanuk zeggen: een meditatie voor je voeten. De relaxte slippers komen nu ook naar de Benelux. Ze zijn er met verschillende uppers en kleurrijke prints. Voor de ladies die een ‘dressed up’ slipper willen, is er de Ibiza-collectie die het comfortabele voetbed combineert met beachy en chique uppers.

Slapen óp het noorderlicht

Warm, comfortabel en licht van gewicht. Dat zijn de voornaamste eigenschappen van het Norrsken slaapmatje van Vaude. De langste versie weegt slechts zeshonderd gram en komt daarmee volgens het merk beslist in aanmerking voor de naam Norrsken, het Noorse woord voor Noorderlicht. De mat voldoet aan de eisen van bergsporters die extreem koude regio’s niet schuwen. Vaude maakte voor de Norrsken namelijk gebruik van Primaloft Infinity. Deze vulling zorgt ervoor dat koude lucht niet door het matje kan opstijgen en kaatst de lichaamswarmte juist weer terug.