TOP

Optimisme op Modefabriek

Standhouders toonden zich gisteren optimistisch over de eerste dag van de Modefabriek. Ondanks de hevige sneeuwval, grote parkeerdrukte en de economische crisis was het lekker druk. Alleen uit het zuiden van het land, waar het eerder ging sneeuwen, zagen exposanten wat minder klanten.

“Wat een aparte dingen hier. Maar dat gaan we niet inkopen hoor. We gaan op safe,” zegt een bezoeker tegen haar collega. En dat zet meteen de toon voor de rest van de dag. De bezoekers van Modefabriek zijn opgewekt en verrast, maar wel terughoudend. Toch is de sfeer op de beurs ondanks dat opvallend positief.

Trends 

Het modebeeld voor winter 2013/2014 borduurt voort op de trends van afgelopen seizoenen. De belangrijkste kleur is donkerrood in alle gradaties, van aubergine en bordeaux tot wijnrood. Daarnaast zien we veel donkerblauw en is legergroen weer helemaal terug. De parka (voor vrouwen met aanrijgkoord in de taille) is een hot item, net als de doorgestikte jas. Vrouwelijker zijn de (gekleurde) bontjasjes. Materiaalcombinaties in één kledingstuk zien we in alle segmenten terug, zoals een wollen vast met leren mouwen of een denimjack met canvas inzetstukken.

Sport 

Opmerkelijk is dat de chino stilletjes van het toneel lijkt verdwenen, alleen voor mannen komt hij nog voorbij bij de jeans(gerelateerde) labels. Wel zien we veel sportinvloeden: sweatshirts met prints, broeken met aanrijgkoorden in de taille of pantalons met sportstrepen aan de zijkant.

 

Houd textilia.nl de komende week in de gaten voor slideshows van de trends per segment en op thema.