TOP

Oprichter Suitsupply verkoopt belang aan ABN Amro

Fokke de Jong van pakkenmerk Suitssupply wil een deel van zijn aandelenpakket verkopen aan een participatiefonds van ABN Amro. De overige aandelen komen in een nieuwe holding.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft op 12 november een melding ontvangen dat Fokke de Jong en ABN Amro het voornemen hebben gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Suitsupply via het ABN Amro Participaties Fund V B.V. en Fokke de Jong Holding B.V.

De aandelen zitten nu nog in de bv Suit Supply TopCo, dat eigendom is van De Jong. Een deel gaat naar ABN Amro, het andere deel gaat naar de nieuwe holding van Fokke de Jong. Hoe de aandelen over de twee bedrijven verdeeld zal worden is niet bekend, ook niet om welk bedrag het gaat.

Het aandelenpakket van Suitsupply is sindskort weer in handen van oprichter Fokke de Jong. Hij kocht vorige maand het aandeel terug dat nog in bezit was van de eigenaren van de McGregor Fashion Group.

Pakkenmerk Suitsupply heeft eind oktober een bedrag van 35 miljoen euro geleend bij een Amerikaanse investeerder. Met de lening is onder andere de management buy-out betaald, waarbij de aandelen van de McGregor werden gekocht.

De ACM laat binnen 4 weken na ontvangst van de melding weten of de overname door mag gaan.