TOP

Opnieuw ophef over campagne Suitsupply

Vorig jaar zomer waren de vrouwen in de campagne van Suitsupply nog schaars gekleed, in de nieuwe campagne zijn ze topless. Daar is niet iedereen even blij mee.

Suitsupply houdt wel van een beetje shockeren, zo bleek onder andere toen ze in de zomer van 2014 een uitdagende campagne lanceerden waarin enkele mannen in Suitsupply pakken werden omringd door hordes vrouwen in bikini. Dit seizoen gaan ze nog een stapje verder, blijkt uit de nieuwe campagnebeelden van fotograaf Carli Hermès. Daarop is een als godin afgebeelde vrouw met blote borsten naast een man in pak afgebeeld. Op een aantal posters die in abri’s door het land hangen, zijn de borsten van de vrouw met ducktape afgeplakt.

Reclame Code Commissie

Volgens het Reformatorisch Dagblad, dat navraag heeft gedaan bij de Reclame Code Commissie (RCC), zijn daar de afgelopen dagen meerdere klachten over de beelden van Suitsupply binnengekomen. In 2010 lag het merk voor het eerst onder vuur vanwege hun seksueel getinte Shameless-campagne. Toen kwamen in totaal 114 klachten bij de RCC binnen. Het merk zelf heeft nog niet op de kritiek gereageerd.